AJUNTAMENT DE MADRID

Els regidors de Carmena Sánchez Mato i Mayer, reprovats amb els vots de PSOE, PP i Ciutadans

L'alcaldessa de Madrid ha defensat personalment aquests membres del seu equip

Els socialistes, que tenen un pacte amb Ahora Madrid, s'uneixen als altres dos partits

GRA076  MADRID  20 06 2017 - Fotografias de archivo de los concejales del equipo de Gobierno de Manuela Carmena Carlos Sanchez Mato y Celia Mayer que han sido citados a declarar como investigados en un juzgado de Madrid tras la querella presentada por el PP por su supuesta malversacion de fondos  al encargar dos informes externos para denunciar el Open de Tenis  EFE

GRA076 MADRID 20 06 2017 - Fotografias de archivo de los concejales del equipo de Gobierno de Manuela Carmena Carlos Sanchez Mato y Celia Mayer que han sido citados a declarar como investigados en un juzgado de Madrid tras la querella presentada por el PP por su supuesta malversacion de fondos al encargar dos informes externos para denunciar el Open de Tenis EFE / EFE

1
Es llegeix en minuts

Els regidors d'Ahora Madrid a l'Ajuntament de Madrid Carlos Sánchez Mato i Celia Mayer han sigut reprovats al ple amb els vots del PP, Cs i el PSOE, partits que han demanat la seva dimissió o cessament. També ha tirat endavant la comissió d'investigació amb els vots en contra en solitari d'Ahora Madrid i amb el sí del PP, Cs i el PSOE.

El PSOE tenia previst votar en contra de la comissió d'investigació, però la portaveu socialista, Purificación Causapié, ha demanat la votació per punts quan la votació ja estava en marxa, de manera que ha hagut de votar en bloc i, per tant, acceptar la comissió. En el cas de la reprovació no hi ha hagut dubtes i el PSOE ha votat contra els seus socis d'Ahora Madrid.

OPEN TENNIS DE MADRID

El PP i CS han portat al ple la petició de cessament i reprovació. Els de la formació taronja han sol·licitat a més la posada en marxa d'aquesta comissió d'investigació arran de la denúncia davant la fiscalia del conveni del Mutua Madrid Open a l'esquena del consell d'administració de Madrid Destino. 

Sánchez Mato (delegat d'Economia i Hisenda) i Mayer (delegada de Polítiques de Gènere i Diversitat) han sigut citats a declarar juntament amb l'exconsellera delegada de Madrid Destino Ana Varela, com a investigats per malversació de cabals públics, prevaricació i delicte societari per encarregar dos informes externs a dit per denunciar l'Open de Tennis, arran d'una querella presentada pel PP.

No és la primera vegada que tira endavant una proposició de l'oposició demanant el cessament d'un regidor. Així, en el ple del març els vots del PP, Ciutadans i el PSOE van tirar endavant al ple de Cibeles instar l'alcaldessa, Manuela Carmena, perquè cessés el tercer tinent d'alcalde, Mauricio Valiente, com a responsable del pla municipal de Drets Humans.

LA DEFENSA DE CARMENA

Notícies relacionades

Carmena ha reiterat les paraules que ja va llançar en un programa de televisió temps enrere, la necessitat de dimitir "quan hi ha imputació per delicte de corrupció", però entén que en el cas dels regidors "no hi ha imputació".

Així, ha insistit que tots dos han sigut "citats a declarar com a querellats", no com a imputats. L'exjutge ha apuntat que no poden ser considerats imputats quan la pròpia providència els qualifica de 'querellats' i quan només es té una versió dels fets (la querella presentada pel PP), sense contrastar.