La Junta de Seguretat de Catalunya se celebrarà el 10 de juliol després de vuit anys sense convocar-se

Zoido i Jané acorden la data en una conversa telefònica aquest dimarts

 

  / ACN / MARIA BELMEZ

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior i el Departament d'Interior de la Generalitat han acordat celebrar la Junta de Seguretat el pròxim 10 de juliol. L'acord sobre aquesta data ha sigut fruit de la conversa telefònica que han mantingut aquest dimarts el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el conseller Jordi Jané.

Aquesta conversa ha estat precedida de la reunió que van mantenir ahir a la seu del Ministeri de l'Interior representants de la Secretaria d'Estat de Seguretat i del Departament d'Interior de la Generalitat, on es va avançar considerablement sobre l'ordre del dia de la Junta de Seguretat, un òrgan polític que feia vuit anys que no es convocava malgrat l'auge de l'amenaça gihadista.

Notícies relacionades

A la trobada, que es va desenvolupar en un clima de màxima col·laboració, segons destaca Interior, van assistir el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el director del Gabinet de Coordinació i Estudis, Diego Pérez de los Cobos; el secretari general de la Conselleria d'Interior de la Generalitat, Cesar Puig, i el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle.

L'acord arriba després de la decisió unilateral del president Carles Puigdemont de convocar la Junta de Seguretat per al 3 de juliol davant la dilació del ministeri i que el número dos de Zoido, José Antonio Nieto, descartés reunir l'òrgan per falta de "confiança" a causa del desafiament sobiranista.