TRACTAT DE LLIURE COMERÇ ENTRE LA UE I CANADÀ

El PSOE confirma que s'abstindrà en la votació del CETA al Congrés

La Comissió Executiva socialista dona el reconeixement al viratge del partit en aquest aspecte

jgblanco39066612 madrid 26 06 2017 politica el secretario general del psoe  p170626101841

jgblanco39066612 madrid 26 06 2017 politica el secretario general del psoe p170626101841 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El PSOE s'abstindrà en la votació de l'acord de lliure comerç UE-Canadà (CETA) que tindrà lloc al Congrés, tal com ha decidit aquest dilluns la Comissió Executiva socialista. Manu Escudero, el responsable de redactar la nova posició socialista a aquest respecte, afirma que el canvi respecte al sí que es va defensar al Parlament espanyol i europeu és conseqüència directa de les resolucions adoptades en el 39è Congrés.

"No estem contra la globalització ni contra el comerç, i sí defensem una Europa forta. La nostra crítica se centra no en la globalització, sinó en les regles i l'ordenament de la globalització avui", ha indicat, abans d'assenyalar que el seu mandat els exigeix l'aplicació "alts acords sociolaborals i ambientals". "El CETA té indubtables aspectes positius, però no està tan clar si des d'un punt de vista de l'ocupació els efectes siguin tan positius", ha dit.

Dijous passat, el seu secretari general, Pedro Sánchez, va anunciar un canvi de postura del seu partit davant el tractat i va avançar que s'abstindrà a un acord que fins ara havia secundat tant al Congrés dels Diputats com al Parlament Europeu.

El nou secretari general del PSOE s'ha reunit ja amb el comissari europeu d'Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, per comunicar-li que el seu partit s'abstindrà en la ratificació.

Notícies relacionades

Sánchez va justificar aquesta nova posició del seu partit assenyalant les "diferències" que, segons sosté, existeixen en matèria de "drets mediambientals" entre el Canadà i la UE i va manifestar el desacord del seu partit amb el text en qüestions com la "manera de resolució de disputes, el desequilibri en la protecció dels drets laborals davant els inversors i l'absència de penalitzacions en la violació al Tractat". 

Susana Díaz ja va mostrar el seu rebuig a aquest viratge polític.