EXECUTIVA DE PEDRO SÁNCHEZ

El PSOE: "O ens adaptem als temps, o correm el risc de passar a la història"

Puente nega que el canvi del CETA respongui a la pressió de Podem

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Valladolid i portaveu de l'Executiva del PSOE, Óscar Puente, ha afirmat aquest divendres que el partit canviarà la seva posició en assumptes que "no estiguin d'acord" amb el nou projecte polític que "va néixer" en el passat Congrés Federal. "O el PSOE s'adapta als temps que corren, o correm el risc de passar a la història", ha assegurat.

Notícies relacionades

En una entrevista a la Cadena Ser, Puente ha defensat que el viratge del partit davant assumptes com l'acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà (CETA) responen al "convenciment" de la nova direcció del PSOE, i ha negat que es tracti d'una "qüestió de conveniència" o de concessions a l'electorat que se n'ha anat a Podem. "Fa la sensació que el pacte, per ser amb el Canadà, ja és bo, i hauria de ser més ambiciós", ha afegit. 

En aquest sentit, Puente s'ha preguntat per què la comunitat internacional impulsa tractats de lliure comerç mentre no troba acords per erradicar els paradisos fiscals. "Nosaltres volem més mercats i un món sense proteccionisme, però també on es globalitzin els drets socials, i el CETA no compleix aquestes premisses", ha assegurat el portaveu socialista.