El PP "respecta" però menysté la petició de 'The New York Times'
Ciutadans qualifica l'editorial com "una opinió més" i Podem el secunda
zentauroepp39051537 gra048 madrid 25 06 2017 la presidenta de la comunidad d170625174026 /
Amb retard, però finalment el Partit Popular va manifestar ahir el seu parer sobre la petició de The New York Times (en l'editorial de l'edició de divendres) al Govern espanyol de permetre la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. El coordinador general dels conservadors, Fernando Martínez-Maillo, va assegurar que el seu partit «respectava» l’opinió del rotatiu nord-americà, però va precisar que «el que val és la Constitució espanyola».
El número dos dels populars es va cenyir al guió de sempre, el que esgrimeix tant el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, com qualsevol altre membre del partit, quan parlen del referèndum: «El que diu la Constitució és que la sobirania nacional depèn del conjunt dels espanyols i que no hi té cabuda cap referèndum il·legal a Catalunya». I va subratllar que aquest posicionament és el que mantindrà el Govern central de «cara al futur». Així mateix, Maillo va voler restar importància a l’editorial de The New York Times, ja que va remarcar que el que és rellevant és el que pensin les autoritats i la legislació dels països. «A vegades, des de la distància, no es té el mateix coneixement de la realitat», va afegir.
«UNA OPINIÓ MÉS»
Notícies relacionadesUn argument idèntic va utilitzar Ciutadans per menystenir la petició del rotatiu novaiorquès. «És una opinió més d’un diari», va afirmar la diputada taronja al Parlament Lorena Roldán, alhora que va criticar que el Govern «es vulgui agafar» a aquest editorial quan «no els rep ningú» en les seves gires internacionals. «Han perdut tota credibilitat aquells que es volen agafar a l’opinió d’un diari, quan haurien d’estar més pendents del que diuen líders mundials o les resolucions europees», va afegir Roldán, en al·lusió a Barack Obama, Emmanuel Macron o la Comissió de Venècia. Per la seva part, el secretari general del grup de Ciutadans al Congrés, Miguel Gutiérrez, va animar The New York Times a «preguntar als nord-americans què els sembla que Texas es pugui separar».
A l’extrem oposat, el dirigent de Podem Íñigo Errejón va aplaudir l’editorial i va destacar que la seva aposta pel referèndum però en contra de la secessió «és, justament, la postura de Podem».
Fernando Martínez-Maíllo Ciutadans PP - Partit Popular Catalunya Podem Independència de Catalunya
- La fiscalia francesa acusa d’"homicidi involuntari" el conductor del bus
- Patrimoni BCN estudia restaurar la gran creu del mirador del turó de la Peira
- L’OCDE millora les previsions d’Espanya i baixa les de França i Alemanya
- Mbappé enfonsa el Madrid a Bilbao
- La ciclista Ares Masip denuncia un intent de violació