Allau de 'hashtags' del PP contra la moció de censura de Podem

Els populars llancen a les xarxes socials etiquetes iròniques sobre Iglesias, Montero i Errejón

iglesiasfracasaimagen

iglesiasfracasaimagen

2
Es llegeix en minuts

El PP ha recorregut a la ironia a les xarxes socials durant les dues sessions de la moció de censura que ha defensat Podem contra el president del Govern, Mariano Rajoy, donant per perduda la votació que permetrà als populars mantenir-se al Govern.

Aquest dimecres, coincidint amb la segona sessió d'aquest debat, els populars han llançat una campanya, amb una foto d'Iglesias assegut sol al seu escó amb gest seriós i enfadat amb l'etiqueta "#Iglesiasfracasa", per recrear-se en la falta de suports del partit morat per tirar endavant la moció.

Alguns dirigents del partit han col·laborat a difondre el missatge, entre ells el coordinador general dels populars, Fernando Martínez Maillo, el líder del PPCXavier Garcia Albiol i la presidenta de la Comunitat de MadridCristina Cifuentes. Maillo ha posat èmfasi que la moció de censura només rep el suport d'ERC Bildu, mentre que Albiol ha destacat que "Espanya guanya" quan "perds eleccions i mocions de censura", "quan no tens un projecte de país". Cifuentes, per la seva part, ha considerat que és un "espectacle lamentable" i ha censurat que Podem critiqui "amb arrogància a tothom".

"PODEM NO POT"

El PP també va utilitzar les xarxes socials el primer dia del debat per col·locar el seu missatges i, sobretot, criticar els llargs discursos que van oferir tant la portaveu parlamentària d'Units PodemIrene Montero, com Pablo Iglesias. 

Notícies relacionades

Així, el PP va arribar a publicar al seu compte oficial de Twitter: "Zzzzz #Íñigovuelve", resumint el sopor que els produïa el discurs de Montero i reclamant el retorn del seu antecessor, Íñigo Errejón. Al tuit hi va respondre el mateix Errejón: "Si això us avorreix, imagineu 21 anys i un dia a Soto del Real". També van reaccionar des del compte oficial d'Izquierda Unida, on van penjar una fotografia del portaveu del GovernÍñigo Méndez de Vigo, llegint un llibre durant la sessió al Congrés. 

Quan el discurs d'Iglesias va superar les dues hores, els populars van llançar el missatge "#Irenevuelve". I després de les successives intervencions de Rajoy i Iglesias el PP va propagar etiquetes com "#Podemosnopuede", abanderat per Andrea Levy.