TRAGÈDIA A LONDRES

El pare d'Ignacio Echeverría als amics del seu fill: "Tot el meu agraïment"

El cadàver del jove de 39 anys serà traslladat aquest dissabte a Madrid amb els seus familiars en un avió militar

zentauroepp38776387 echeverria170607193152

zentauroepp38776387 echeverria170607193152

2
Es llegeix en minuts

El pare d'Ignacio Echeverría, l'espanyol de 39 anys que va morir en l'atemptat del 3 de juny a Londres, ha escrit una carta als mitjans de comunicació per agrair la seva ajuda als amics d'Ignacio que l'acompanyaven quan va ser apunyalat, ho van veure tot i van sobreviure a l'atemptat. 

“Bon dia, soc el pare d'Ignacio Echeverría. Tinc l'atreviment de demanar-vos, per favor, que escriviu alguna cosa sobre els amics del meu fill que van intentar buscar-lo i socórrer-lo el dia de l'atemptat. Els seus noms són Guillermo i Javi. Tots dos van intentar socórrer Ignacio. La policia els va impedir acostar-s'hi. La seva angoixa era immensa. Després, van passar tota la nit buscant-li; informant la policia i el consolat de la seva desaparició”, comença la missiva. 

Segons va explicar la família, els seus amics havien patit molt amb la desaparició i la trista notícia de la mort d'Ignacio a més de l'immens sentiment de culpa que van tenir després dels fets.

"Tenen una sensació de culpa i de rebuig molt injusta perquè la seva generositat i entrega i el valor d'intentar entrar en l'escena del crim una vegada coneguda la maldat dels agressors els fa merèixer el màxim respecte i admiració. Tot el meu agraïment i anhel que aquests joves rebin el reconeixement i tracte que es mereixen. Moltes gràcies”, ha escrit el pare d'Ignacio. 

CERIMÒNIA A LONDRES

Els pares i els germans d'Ignacio han assistit aquest divendres a una missa en memòria seva en una església catòlica de la capital britànica. Ana i Enrique, dos dels germans de la víctima, van anar dijous a una vista a Londres amb el jutge forense Andrew Harris, al jutjat de Southwark, pròxim al lloc de l'atac terrorista.

Després de reunir-se amb el jutge forense, la família va expressar als mitjans de comunicació el seu agraïment a amics, familiars, el Govern espanyol i les autoritats britàniques que, segons ells, estan fent "des d'un punt de vista personal" tot el que poden per ajudar-los. "Un fet molt trist i molt dur s'està convertint en una cosa més bonico i molt grandiosa que ens fa estimar més, apreciar més el nostre germà, la nostra família, els nostres amics i el nostre país", va sostenir dijous Ana Echeverría.

DISSABTE SERÀ REPATRIAT

Notícies relacionades

El cos d'Ignacio serà repatriat aquest dissabte, segons han confirmat fonts governamentals acompanyat dels seus familiars, que van viatjar a Londres a principis de setmana. Arribaran aquest dissabte a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid).

La família Echeverría viatjarà acompanyada pel cònsol d'Espanya a Londres, José Riera. Quan arribin a Madrid seran rebuts per la directora general d'Afers Consulars, Victoria González-Bueno Catalán de Ocón i pel subsecretari del Ministeri d'Exteriors, Cristóbal González-Aller.