ATEMPTAT DE LONDRES

El Govern premia l'heroisme d'Ignacio Echeverría amb la Gran Creu de l'Orde del Mèrit Civil

Reconeixement al seu "altruisme, generositat, noblesa i gran cor"

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la concessió de la Gran Creu del Mèrit Civil a Ignacio Echeverría, l'espanyol assassinat en l'atemptat de Londres de dissabte passat, com a reconeixement al seu "altruisme, generositat, noblesa i gran cor" al donar la seva vida per intentar salvar una dona de l'atac dels terroristes.

Així ho ha anunciat el portaveu del Govern i ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha lamentat "molt tristament" que Echeverría sigui una de les víctimes mortals de l'atemptat de Londres, ja que "era un home de bé i un ciutadà exemplar que va tenir la valentia de plantar cara als terroristes".

Ha assenyalat que el seu comportament va ser "certament heroic" i ha alabat "la fermesa d'ànim i moral" amb què ha assumit la mort la família, que no va poder veure el cadàver del noi fins ahir a la tarda per les dificultats que han posat les autoritats britàniques fins i tot per confirmar la seva mort.

Méndez de Vigo ha destacat que "tot Espanya els fa costat i els acompanya en aquest moment tan trist", i ha ressaltat que Ignacio "té l'afecte, el respecte i l'admiració de tots els espanyols" pel seu comportament durant l'atemptat comès per tres terroristes, que van atropellar diverses persones en un pont de Londres i en van apunyalar diverses més pels carrers de la ciutat.

Notícies relacionades

Al seu parer, Echeverría es va comportar com "un bon home i un bon espanyol", i ha explicat que per això el Consell de Ministres li ha concedit la Gran Creu del Mèrit Civil, que és "la més alta condecoració de l'Estat per a supòsits com aquest".

Així mateix, ha aprofitat per reclamar la "unitat de totes les forces polítiques" contra el terrorisme i per fer una crida per arribar a un "consens social" i una millora de "l'eficàcia policial".