El PP, sobre la data i la pregunta: "Estarem atents a les decisions, no només a les declaracions"

El coordinador conservador dona a entendre que el Govern només recorrerà davant el TC els actes amb "valor jurídic"

undefined38552336 madrid  22 05 2017  mariano rajoy y mart nez maillo  durante170522132401

undefined38552336 madrid 22 05 2017 mariano rajoy y mart nez maillo durante170522132401 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Un dia abans que Carles Puigdemont activi el compte enrere per al referèndum, amb l'anunci de la data i la pregunta, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha donat a entendre aquest dijous que l'Executiu central no mourà fitxa si es tracta d'un acte merament declaratiu. "Estarem atents a les decisions, no només a les declaracions, perquè el que valen són les decisions que tenen valor no només polític sinó jurídic", ha assenyalat en una entrevista a TVE. 

Notícies relacionades

Aquesta ha sigut la forma de procedir habitual del Gabinet de Mariano Rajoy a l'hora de recórrer davant el Tribunal Constitucional actes de la Generalitat o el Parlament encaminats a celebrar una consulta d'autodeterminació. I tot indica que l'Executiu seguirà fidel al seu estil.

No obstant, el número tres del PP ha advertit de nou que l'"Estat té mecanismes suficients" per impedir el full de ruta independentista. "No sé quina serà la pregunta però la resposta del Govern i el PP és que no hi haurà un referèndum il·legal a Catalunya, és la tranquil·litat que han de tenir tots els espanyols", ha manifestat.