Mundó diu que la reacció del Govern central al referèndum no "desviarà" l'objectiu

El conseller de Justícia qualifica d'"irresponsabilitat" que l'Executiu de Rajoy no proposi sortides polítiques al procés

jregue37591541 barcelona  08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170608091344

jregue37591541 barcelona 08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170608091344 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha considerat aquest dijous que la reacció del Govern a l'anunci de la data i la pregunta del referèndum sobre la independència de Catalunya no ha de "desviar" el Govern del seu objectiu. "No ens intimidaran ni les amenaces ni les accions dels tribunals", ha assegurat, per després defensar que l'Executiu de Puigdemont "està disposat a anar fins al final per posar les urnes". 

En declaracions a TV-3 i RAC-1, ha mantingut que "un 80% dels ciutadans demanen que se'ls cridi a votar", per la qual cosa les mesures del Govern per intervenir el referèndum no és la qüestió més important, tot i que ja s'aniran "veient". "El que digui el Govern central en relació amb la voluntat de la majoria de ciutadans i de la Generalitat de posar les urnes per impedir, prohibir o fer callar és una qüestió que anirem veient però, en tot cas, no ens ha de desviar del nostre objectiu carregat de bondats que és posar les urnes", ha sentenciat.

El conseller ha qualificat d'"irresponsabilitat" que el Govern central no proposi sortides polítiques al procés i s'ha preguntat "quantes inhabilitacions són necessàries perquè entenguin que el problema és polític i no jurídic".

Notícies relacionades

D'aquesta manera ha reaccionat Mundó a les declaracions de la vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, en què va assegurar que el seu Executiu "no és d'anunciar, és d'actuar", i que "quan s'hagi d'actuar, ho faran", encara que va mantenir que el referèndum no s'arribarà a celebrar.

Durant el dia que la presó Model tanca després de 114 anys d'història, el conseller ha destacat que la Generalitat "compleix els seus compromisos" en tots els aspectes, tant en relació amb la presó com amb el procés sobiranista.