COMPAREIXENÇA EN LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ DE CORRUPCIÓ

Cifuentes: "Vaig cometre el pecat de no valorar, va valorar el tècnic i jo ho vaig donar per bo"

La Guàrdia Civil investiga si els contractes de la cafeteria van servir per finançar irregularment el PP

Primera vegada que un cap de l'Executiu autonòmic en actiu ho fa

Cifuentes ha demanat que declarin en aquesta comissió els tècnics que van intervenir en les adjudicacions. / EFE VÍDEO

Cifuentes ha demanat que declarin en aquesta comissió els tècnics que van intervenir en les adjudicacions.
GRA082 MADRID  02 06 2017 - Los miembros del Gobierno regional han formado un pasillo y aplaudido a la presidenta regional  Cristina Cifuentes  a su llegada para su comparecencia en la comision de investigacion por corrupcion de la Asamblea de Madrid sobre los contratos de adjudicacion de la cafeteria del Parlamento en 2009 y 2011  EFE Emilio Naranjo

/

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (PP), compareix aquest divendres en la comissió d'investigació de corrupció de l'Assemblea de Madrid. Cifuentes ha ressaltat que "sempre ha participat en les campanyes electorals del PP però que mai n'ha sigut la responsable", després d'indicar que contestaria totes les preguntes perquè no tenia res a amagar. 

Cifuentes ha remarcat que ella mai ha discutit els criteris tècnics. "No vaig valorar, vaig cometre el pecat de no valorar, va valorar el tècnic i jo ho vaig donar per bo". Dos informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil assenyalen Cifuentes per l'adjudicació dels contractes de la cafeteria del parlament entre el 2009 i el 2011 al grup Cantoblanco, de l'empresari Arturo Fernández

Cifuentes ha arribat a preguntar als grups que havien demanat la seva compareixença per a què l'havien portat si no li deixaven contestar, si era per fer un linxament polític. En una intervenció molt controvertida, Cifuentes ha xocat amb duresa amb Ciutadans -els seus socis de Govern-, després d'haver arribat a dir que compareixia davant el tribunal "de la Santa Inquisició".

Ramón Espinar, de Podem, li ha arribat a demanar que es comportés "d'acord amb la dignitat del seu càrrec", i Cifuentes ha contestat que si ella no era interrompuda, tampoc interrompria.

LES SOSPITES

La UCO ha apreciat indicis de suborn i prevaricació en el paper de Cifuentes, que llavors era vicepresidenta primera de l'Assemblea i presidenta de la mesa de contractació. No obstant, el jutge Eloy Velasco va descartar imputar-la pel finançament irregular del PP. Les indagacions s'emmarquen en l'operació Púnica.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil relaciona les adjudicacions sota sospita amb donacions de Fernández a Fundescam, fundació del PP de Madrid, que haurien servit per finançar irregularment campanyes electorals. Cifuentes, després de mostrar el seu desacord amb l'institut armat, sempre s'ha mostrat tranquil·la i dubta que la seva carrera estigui en entredit.

És la primera vegada que un cap de l'Executiu autonòmic en actiu compareix en una comissió d'investigació. Així mateix, la presidenta de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados, va fixar per al pròxim 8 de juny la moció de censura presentada per Podem contra la presidenta madrilenya.