Cifuentes acusa Podem de portar a les seves llistes "pederastes, agressors i antics terroristes"

La presidenta de la Comunitat de Madrid rebutja amb aquesta acusació les lliçons d'"honradesa" del partit morat

 

  / EFE / D SINOVA

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha acusat aquest dijous Podem de tenir a les seves llistes "pederastes, agressors i antics terroristes" ja condemnats. En un acalorat debat a l'Asamblea de Madrid, ha rebutjat lliçons d'"honradesa" de la formació morada perquè els seus dirigents són els de "les 'beques black', els que especulen amb vivendes socials o els que tenen treballadors sense contracte", a més de portar ales llistes electorals "pederastes, agressors o antics terroristes".

Cifuentes ha contestat així després que la portaveu de Podem a l'assemblea, Lorena Ruiz-Huerta, hagi acusat la presidenta regional d'"utilitzar les institucions en benefici propi" per defensar-se en el marc del 'cas Púnica'. "Els madrilenys no mereixen una presidenta que utilitza les institucions en benefici propi en lloc d'utilitzar-les per aconseguir el bé comú".

¿CONTRACTE ARREGLAT?

"Tot apunta que vostè ja intuïa que podia aparèixer involucrada en algun contracte arreglat i que el seu únic afany amb aquesta personació és utilitzar novament un recurs públic per defensar-se d'na possible acusació processal", ha asseverat, en al·lusió a l'adjudicació dels contractes de la cafeteria de l'Asamblea de Madrid de 2009 i 2011 al Grup Cantoblanco.

Per la seva part, la presidenta regional ha afirmat que l'Administració autonòmica s'ha personat en el 'cas Púnica' perquè "vetlla per l'interès de tots els madrilenys i per tant mereix exercir l'acusació particular". "No ho dic jo, ho afirma expressament el Jutjat Central d'Instrucció encarregat del cas", ha afegit. "Per tant, en la personació d'aquest Govern vostè pot sembrar els dubtes que vulgui però no n'hi ha absolutament cap", ha manifestat Cifuentes.

CIUTADANS TAMBÉ ACUSA

Notícies relacionades

El cert és que no ha sigut Podem l'únic grup que ha qüestionat l'honradesa de Cifuentes. També ho han fet els seus propis socis parlamentaris, Ciutadans, on el portaveu autonòmic, Ignacio Aguado, ha llegit l'extracte de l'informe de la Guàrdia Civil que assenyala "de forma indubtable" Cifuentes com a "directament partícip i coneixedora de les irregularitats". "Ho diu la Guàrdia Civil, no un grup d'amiguets", ha postil·lat.

Cifuentes s'ha mantingut en ferma i ha assegurat: "No necessito defensar-me de res perquè cap jutge ni cap fiscal m'ha acusat de res".