Moix es reunirà "aquesta nit o demà" amb el fiscal general per decidir si segueix al capdavant d'Anticorrupció

Aquesta cimera decidirà la seva continuïtat com a fiscal en cap, càrrec pel qual no té "interès"

"No vaig informar els meus superiors [sobre la meva societat panamenya] perquè ho vaig considerar irrellevant"

 

  / ONDA CERO

1
Es llegeix en minuts

El fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, es reunirà "aquesta nit o demà" amb el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, per decidir si segueix al càrrec després que s'ha sabut que és propietari del 25% d'una empresa 'offshore' a Panamà, i ha assegurat que no s'aferra al càrrec ni té cap "interès" a mantenir-lo.

"No tinc cap interès a mantenir-lo si es considera que no soc el més idoni", ha avançat a Onda Cero, abans d'afegir que estaria disposat a deixar el seu càrrec si això ajudés la institució.

Notícies relacionades

També ha defensat la legalitat de Duchesse Financial Overseas, societat constituïda el 1988 i de la qual comparteix la propietat amb els seus germans des del 2012, quan la va heretar dels seus pares. No obstant, sí que va admetre que és "indubtable" que va calcular "malament" la rellevància pública d'aquesta empresa propietària d'un xalet valorat en més de mig milió d'euros a Collado Villalba (Madrid).

Segons ell, no va informar els seus superiors abans de ser nomenat perquè va considerar el tema "irrellevant". "Es pot entendre que no és correcte estèticament, però s'ha de valorar si això objectivament influeix en l'exercici de la funció", ha subratllat.