SOCIETAT EN UN PARADÍS FISCAL

El fiscal en cap anticorrupció no veu "cap motiu" per dimitir

Manuel Moix no veu incompatible amb el seu càrrec el fet de ser propietari del 25% d'una empresa a Panamà

 

  / EFE / JUANJO MARTÍN

1
Es llegeix en minuts

El fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, no creu que el fet de ser propietari del 25% d'una societat 'offshore' a Panamà, que va heretar dels seus pares, sigui incompatible amb el càrrec públic que ocupa. "Que jo sàpiga no he comès cap fet delictiu o irregular des del punt de vista de la corrupció", ha afirmat aquest dimarts a la nit en una entrevista en el programa 'Hora 25' de la Cadena SER.

A la pregunta de si pensa dimitir, com li reclama l'oposició, ha respost: "En principi no". "El que no sé és què faran els altres", ha afegit, reiterant que no veu "cap motiu per plegar".

Moix ha defensat la legalitat de la societat, revelada per 'Infolibre', que comparteix amb els seus germans, Duchesse Financial Overseas, i ha insistit que està "legalitzada" i està "inactiva". A més, ha defensat que han complert totes les seves obligacions fiscals i que no han amagat mai l'existència d'aquesta empresa 'offshore'.

Notícies relacionades

"El que no seria ètic és que jo ho hagués ocultat perquè estic fent activitats amb aquesta societat", ha explicat Moix, que diu que no ha estat mai a Panamà ni hav operat des d'aquest paradís fiscal.

No obstant, segons una informació publicada per 'El diario.es', el cap de la Fiscalia Anticorrupció no ha comunicat mai a l'òrgan d'inspecció intern de la Fiscalia la seva participació, des del 2012, en la societat a Panamà, al nom del qual figura un xalet a la localitat madrilenya de Collado Villalba.