Duran anuncia la creació d'un nou partit hereu d'Unió

L'exdirigent democristià assegura que ell no el liderarà perquè no vol tornar a la primera línia política

jregue37873658 barcelona 30 03 2017   presentaci n del libro de duran i lle170530111144

jregue37873658 barcelona 30 03 2017 presentaci n del libro de duran i lle170530111144 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

L'exlíder democristià Josep Antoni Duran Lleida ha anunciat el naixement d'un nou partit que recollirà "el llegat d'Unió; no només el tema nacional, també la socialdemocràcia". Tot i així, Duran ja ha assegurat que ell no l'encapçalarà perquè diu que no tornarà a la primera línia política.

"Ja està registrat un nou partit polític que recull aquest llegat, amb persones noves que no han estat a Unió Democràtica i altres que sí", ha exposat durant la presentació a Lleida del seu llibre 'Un pa com unes hòsties. Valia la pena trencar-ho tot?'. Però no ha volgut donar més detalls sobre la nova formació: "Temps al temps", ha afegit, encara que responsables d'Unió a la capital del Segrià asseguren que es presentarà d'aquí poc temps.

"AIXECAR ACTA DE DEFUNCIÓ"

Notícies relacionades

A l'aula magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, també ha parlat de la situació actual del procés sobiranista i ha insistit que a l'Estat li correspon "fer una proposta política". Duran ho ha argumentant dient que l'Estat és la part més forta, és "més fort que Catalunya". Tot i així, ha matisat que no veu possible que l'Estat plantegi una proposta a curt termini: "No és possible, però, si no es fa, tots en sortirem escaldats".

Pel que fa als partidaris de la independència, creu que "saben que no hi haurà referèndum, però no saben com aixecar l'acta de defunció, i per això estan marejant la perdiu".