Espanya redoblarà la vigilància en esdeveniments de gran afluència després de l'atemptat de Manchester

Les mesures de seguretat es mantindran fins al final dels concerts i les competicions esportives

La taula de valoració de l'amenaça terrorista manté el nivell 4 d'alerta

 

  / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat aquest dijous que la taula de valoració de l'amenaça terrorista ha decidit mantenir el nivell 4 d'alerta antiterrorista però redoblant la vigilància fins al final dels esdeveniments de gran afluència de públic. "Les forces de seguretat mantindran la tensió per al seu compliment", ha explicat.

Tot i així, Zoido ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat dins de la preocupació" pròpia del nivell d'alerta 4, decretat a Espanya el 22 de juny del 2015, i sobretot després de l'atemptat al concert d'Ariana Grande a Manchester, que va deixar 22 morts i 56 ferits.

La principal mesura adoptada ha sigut traslladar a les unitats de les forces de seguretat que mantinguin la "vigilància, el control i la tensió durant tota l'evolució d'esdeveniments de gran afluència de públic fins que s'acabin i els assistents abandonin el lloc de celebració i les zones adjacents".

Notícies relacionades

El ministre ha dit que encara falta rebre informació dels serveis d'intel·ligència, mantenint el contacte amb les autoritats britàniques. La seva intenció, ha dit, és informar tots els grups, tot i que "no considera necessari" convocar el pacte antiterrorista, com va sol·licitar dimecres Ciutadans. "No ha sigut considerat oportú per part dels experts", ha indicat. 

Zoido s'ha pronunciat d'aquesta manera en una compareixença després de presidir aquest dijous la reunió ordinària de la taula de valoració de l'amenaça terrorista amb els màxims responsables de la lluita antiterrorista a Espanya.