Les vides truncades en l'atemptat de Manchester

Aquestes són les històries de les víctimes identificades fins ara

Les cares de la tragèdia de Manchester / VÍDEO: ATLAS

3
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

Les històries personals de les 22 víctimes de l'atemptat de Manchester es van revelant a mesura que se'n coneixen els noms i s'oficialitzen les seves defuncions. La policia ha confirmat aquest dimecres que tots els morts han pogut ser identificats, encara que a aquesta hora només se'n coneix públicament la identitat de 10. Les tasques forenses poden durar de quatre a cinc dies, segons el comunicat policial. L'estadi del Manchester City, l'Etihad, va ser el lloc d'acollida ahir dimarts de les persones que esperaven notícies dels seus familiars desapareguts.

SAFFIE ROSE ROUSSOS. 8 anys (Lancashire)

La més jove de les víctimes va anar al concert amb la seva mare i la seva germana gran, que van resultar ferides i continuen hospitalitzades. La directora de la seva escola de primària, a Tarleton, ha explicat l'enorme xoc que han sofert els seus familiars i amics: “Era estimada per tots. Recordarem el seu carinyo i la seva amabilitat. Era una nena preciosa en tots els sentits de la paraula”.

OLIVIA CAMPBELL. 15 anys (Bury)

La seva mare, Charlotte, la va buscar desesperadament tot dimarts. Va aparèixer a les televisions desconsolada, en una de les imatges més impactants després de l'atac. Tenia l'esperança de trobar-la entre els ferits. “Descansa en pau, la meva preciosa nena. Se t'han emportat massa aviat els àngels. Segueix somrient. La teva mare t'estima”, ha escrit a Facebook.

GEORGINA CALLANDER. 18 anys (Lancashire)

Va ser una de les primeres víctimes traslladades a l'hospital, on no la van poder salvar. En un comunicat oficial, el seu institut, on cursava el segon any d'un grau de salut i atenció social, ofereix un programa de teràpia a la família. El Bolton Football Club, on Georgina va jugar el 2010 en la categoria sub-11, guardarà un minut de silenci en el pròxim partit del seu equip femení. Les jugadores portaran un braçal negre.

JOHN ATKINSON. 28 anys (Radcliffe)

John va ser descrit pels seus amics i familiars com un 'gentleman'. S'ha obert una pàgina de recollida de fons per ajudar la família a pagar el seu enterrament. Aquest és el comunicat dels seus veïns: “Coneixem la voluntat de la gent de Radcliffe. Per favor, doneu generosament per ajudar la família. John era un entre un milió, estimat per molts”.

KELLY BREWSTER. 32 anys (Sheffield)

La seva fotografia ha aparegut als tabloides al costat del títol d''heroïna'. Va protegir amb el seu cos la seva germana Claire i la seva neboda Hollie, totes dues hospitalitzades. Claire té la mandíbula trencada, i Hollie, les dues cames trencades, ha confirmat la família. El marit de Kelly va escriure aquesta nota a Facebook: “Era més feliç que mai i teníem molts plans junts. La meva filla Phoebe està desolada, com tots nosaltres”.

ANGELIKA i MARCIN KLIS (polonesos)

La parella, resident al Regne Unit, esperava recollir les seves dues filles del recinte. Unes hores abans es van fotografiar passejant per Exchange Square, al centre de la ciutat, a 5 minuts del Manchester Arena. El Ministeri d'Afers Estrangers polonès ha confirmat les seves morts. Les seves filles van sortir il·leses. 

ALISON HOWE i LISA LEES. 45 i 47 anys (Oldham)

Les dues mares esperaven al vestíbul les seves filles, adolescents de 15 anys, quan van ser víctimes de l'atemptat suïcida. El fill d'Alison, Jordan, ha escrit: “Ens han pres una mare magnífica”. 

La mort de Lisa va ser confirmada pel seu germà: “Lisa se n'ha anat, no l'oblidaré mai. T'estimo. Et trobaré a faltar”.

MARTYN HETT. 29 anys (Stockport)

Notícies relacionades

La seva va ser una de les primeres imatges que van inundar les xarxes socials. Russell Hayward, la seva parella, va confirmar la seva mort: “Ahir a la nit vam rebre la notícia que el nostre icònic i guapo Martyn no va sobreviure. Se'n va anar d'aquest món tal com va viure, al centre d'atenció”.

Martyn era relacions públiques i havia aparegut en diferents programes de televisió britànics. S'havia acomiadat dels seus amics i familiars en els últims dies perquè se n'anava dos mesos de viatge als Estats Units.