Gordó: "No he fet res il·legal ni mai m'han demanat res il·legal"

L'exconseller del PDECat es defensa de les acusacions de la fiscalia i el jutge del 'cas 3%'

El magistrat torna a demanar al TSJC poder imputar Gordó pel seu presumpte paper d'"aconseguidor" de comissions

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Concís i breu, l'exconseller de Justícia Germà Gordó ha assegurat: "No he fet res il·legal ni mai ningú m'ha demanat res il·legal". Són les seves úniques declaracions, que reiteren les que va fer mesos enrere, davant la decisió del jutge del Vendrell que investiga el cas 3% de comissions en l'antiga CDC, de demanar al TJSC la imputació de Gordó perquè, segons la investigació de la fiscalia, actuava com a "aconseguidor" d'aquestes comissions davant empresaris.

Notícies relacionades

Gordó no ha volgut fer més declaracions, més enllà que fonts del seu entorn sostenen que està convençut de la seva innocència i disposat a defensar-se. També recorden que en la petició anterior d'imputació, els jutges del TSJC la van rebutjar per unanimitat per falta de proves concloents.

Segons ha informat avui el TSJC, el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès) ha remès una nova exposició raonada perquè l'alt tribunal català obri una investigació a Gordó, que al ser diputat té la condició d'aforat. La imputació de Gordó ha estat fins i tot a punt de provocar la sortida del cas dels fiscals que el porten, José Grinda i Fernando Bermejo, que exigeixen que si el TSJC torna a rebutjar el cas, passi a l'Audiència Nacional.