MISSIVA AL CAP DE L'EXECUTIU CENTRAL

Diputats britànics demanen a Rajoy que aturi "la persecució" contra Forcadell

El grup sobre Catalunya del Parlament de Westminster acusa el Govern espanyol de violar la llibertat d'expressió

jgblanco37762212 barcelona 21 3 2017   la presidenta del parlament carme forc170503092623

jgblanco37762212 barcelona 21 3 2017 la presidenta del parlament carme forc170503092623 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

El grup de discussió sobre Catalunya creat el mes de març passat al Parlament britànic, que està integrat per diputats de diferents formacions, ha enviat una carta al president del Govern central, Mariano Rajoy, per reclamar-li que aturi el procés judicial contra Carme Forcadell per permetre el debat i la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, així com la resolució que insta la Generalitat a celebrar el referèndum al mes de setembre.

Els diputats de Westminster traslladen a Rajoy la seva "preocupació" per les actuacions en contra de la presidenta del Parlament i adverteixen que portar als tribunals "simplement per pemetre un debat" és un "clara violació del dret democràtic fonamental de la llibertat d'expressió". Per aquest motiu, reclamen a l'Executiu espanyola que "aturi la persecució".

La missiva la firmen dos diputats del Partit Nacional Escocès, entre ells el promotor del grup de discussió sobre Catalunya, George Kerevan, i Tommy Sheppard. El Partit Nacionalista Gal·lès també hi dona suport, a través de Hywel Williams, així com Roger Godsiff, del Partit Laborista; Pauline Latham, del Partit Conservador, i Lord Rennard, del Partit Liberal-Demòcrata.

Notícies relacionades

Es tracta de la tercera actuació del grup sobre Catalunya del Parlament britànic, després de la moció de condemna de la sentència pel 9-N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, i de la moció que insta Rajoy a buscar una solució al conflicte a través del diàleg.

L'Ambaixada espanyola a Londres ja ha mostrat la seva incomoditat amb les iniciatives d'aquest grup, segons va denunciar la setmana passada un dels seus integrants, el gal·lès Hywel Williams.