La investigació a Forcadell arriba al Parlament britànic

Un grup de 15 diputats de la Cambra dels comuns presenta una moció per expressar la seva preocupació pel cas per suposada desobediència contra la presidenta del Parlament

 

  / EFE / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts

La investigació a Carme Forcadell per un presumpte delicte de desobediència per haver permès el debat i la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent ha arribat fins al Parlament britànic. Un grup de 15 diputats han presentat una moció a la Cambra dels comuns en què expressen la seva preocupació per aquest cas. Tres diputats més ja s'han sumat a la iniciativa.

L'escrit, publicat dimecres a la pàgina web del Parlament britànic, insta el Govern de Mariano Rajoy a "reconsiderar el processament i a buscar una resolució a les seves desavinences amb membres del Parlament català a través del mutu diàleg".

"Si fos declarada culpable, la senyora Forcadell podria ser objecte d'una inhabilitació per a càrrecs públics i d'una multa personal", recorda el text.

Notícies relacionades

La moció ha sigut impulsada pel diputat del Partit Nacional Escocès (SNP) George Kerevan, i ha sigut secundada fins aquest divendres per 11 parlamentaris més de l'SNP, tres del gal·lès Plaid Cymru, dos del nord-irlandès Partit Socialdemòcrata i Laborista (SDLP) i un del Partit Laborista. Els firmants creuen que el risc d'inhabilitació de Forcadell "estableix un precedent perillós que podria menyscabar el suport públic a la democràcia".

Forcadell està citada la setmana que ve, el 16 de desembre, per declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.