El PSOE apel·la a C's per sumar forces i tombar el PP a Madrid

La moció de censura guanya punts després de la crida de Gabilondo a buscar "la fórmula" per posar fi a una "situació insostenible"

Podem demana a les seves bases que validin una moció de censura i tot queda en mans de Ciutadans

undefined29977026 madrid 09 06 2015 constitucion de la asamblea de madrid en l170425103801

undefined29977026 madrid 09 06 2015 constitucion de la asamblea de madrid en l170425103801

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Si hi ha o no moció de censura a la Comunitat de Madrid per prendre-li el poder al PP després dels últims escàndols de corrupció depèn de Ciutadans. Per primera vegada des de la detenció de l'expresident Ignacio González,Ignacio González la setmana passada, el portaveu del PSOE a l'Assemblea, Ángel Gabilondo, ha sigut taxatiu al parlar d'un "canvi de govern" i ha apel·lat al diàleg entre els partits per sumar forces contra els populars ja que la situació, al·lega, "és insostenible".

"Si hi ha alguna proposta l'estudiarem seriosament, però ha de ser una majoria, perquè només es pot amb una majoria. Però treballarem per trobar-la", ha anunciat aquest dimarts. Gabilondo ha desestimat parlar directament de moció de censura, però ha insistit en la necessitat de "buscar acords" per trobar una "fórmula raonable" que posi fi al govern de Cristina Cifuentes.

Notícies relacionades

Les seves paraules donen impuls a la proposta amb què Podem amenaça des de la detenció de González en el marc del 'cas Lezo'. La direcció morada ha cridat les seves bases a una consulta interna que es farà el 2 de maig perquè mostrin el seu suport o rebuig a aquesta iniciativa, encara que els simpatitzants morats mai han girat l'esquena als plantejaments de la seva cúpula.

En aquesta situació, amb el PSOE reclamant acords i Podem aplanant el camí, la responsabilitat que pugui prosperar la moció de censura contra el PP regional queda en mans de Ciutadans. El seu líder, Ignacio Aguado, va firmar un pacte d'investidura amb Cifuentes el 2015 i fins ara, malgrat que ha sigut contundent en algunes qüestions, no ha posat en dubte la continuïtat del govern popular.