El PSOE demana posposar la compareixença de Villarejo

Els socialistes reclamen que el Govern remeti abans la informació requerida a la comissió d'investigació sobre l''operació Catalunya'

Els partits catalans consideren que sense els aclariments de l'excomissari l'òrgan fiscalitzador del Congrés quedarà "tocat de mort"

jgblanco38092052 madrid 18 04 2017 politica comisi n de investigaci n sobre l170418124827

jgblanco38092052 madrid 18 04 2017 politica comisi n de investigaci n sobre l170418124827 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PSOE demanarà aquest dimarts a la resta dels grups que posposin les peticions de compareixença previstes, entre elles les de l'excomissari José VillarejoJosé Villarejo, en la comissió que investiga al Congrés l'anomenada 'operació Catalunya' fins que el Govern remeti als grups la informació sol·licitada. Segons ha denunciat a l'entrada de la reunió que ha de decidir els nous passos de l'òrgan fiscalitzador el portaveu socialista, Antonio Trevín, l'Executiu no ha remès al seu grup ni un sol dels 12 blocs de documentació sol·licitats, i per tant sol·licitarà a la comissió que "elevi al Ministeri de l'Interior una protesta enèrgica" per part del PSOE perquè procedeixi a facilitar la informació requerida.

Sense ella, ha mantingut el diputat, la comissió no pot "traçar un full de ruta coherent" i continuar amb la segona ronda de compareixences, després de les polèmiques visites al Congrés de l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que a penes van posar llum sobre l'existència o no d'una policia política ni sobre les gravacions que es van produir al despatx del titular de l'Interior. 

Notícies relacionades

El PSOE, això sí, demanarà que comparegui ja el llavors director general de la Policia, Ignacio Cosidó, per mirar d'esbrinar "qui van ser els responsables de donar les ordres". 

Els grups catalans i Units Podem recolzen, per contra, que comparegui Villarejo sense més demores així com altres responsables policials. Sense les seves explicacions, sosté el PDECat, la comissió "quedarà tocada de mort".