EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Albiol acusa Puigdemont de pagar "milers de dòlars" per reunir-se amb Jimmy Carter

Puigdemont desmenteix haver abonado diners a la fundació de l'expresident dels EUA

zentauroepp37939225 barcelona  05 04 2017 sessio de control al govern en el parl170408155842

zentauroepp37939225 barcelona 05 04 2017 sessio de control al govern en el parl170408155842 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dissabte tenir constància que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va pagar "milers de dòlars" per poder-se reunir amb l'expresident dels EUA Jimmy Carter, cosa que, segons ell, demostra que és un "desesperat de la política". El mateix president i el mediador nord-americà que va negociar l'entrevista han desmentit aquestes acusacions del líder dels populars catalans, que ha qualificat d'"extravagància" aquest segon viatge als Estats Units de Puigdemont en una setmana.

A més de denunciar-ho a Twitter, Albiol ha reclamat explicacions a Puigdemont en un acte de partit a Lleida, on l'ha acusat- d'arribar a l'"absurd" i al "ridícul" per salvar el procés independentista. "És com aquell que surt de casa d'amagat i paga un servei. És molt greu que es pategin els diners dels catalans. El dubte ara és qui ho ha pagat", ha afirmat el dirigent popular.

"No sabem si ho deu haver pagat alguna fundació de Convergència coneguda pel 3%, o el Diplocat, o la Generalitat. Però els hauria de caure la cara de vergonya per haver de pagar perquè els rebi algú mínimament representatiu", ha retret Albiol, per a qui el Govern de Junts pel Sí està demostrant un "grau de patetisme" perquè a Europa i a la resta del món "ningú els pren seriosament".

No obstant, el diplomàtic nord-americà que va negociar l'entrevista, Ambler Moss, s'ha mostrat sorprès per les acusacions: "És 'fake news' (notícia falsa), no té credibilitat", ha declarat a 'El Nacional'.

EL PRESIDENT RESPON

Notícies relacionades

El mateix Puigdemont ha respost a Twitter negant les afirmacions d'Albiol i ha qualificat d'"indecència" que el PP "ataqui la reputació d'una institució del prestigi del Carter Center". "¿No tenen vergonya? És la PPostveritat", ha lamentat en dos tuits.

DESMENTIMENT "CATEGÒRIC"

En el mateix sentit, el secretari general del Diplocat, Albert Royo, ha desmentit "categòricament" el que considera una "difamació" d'Albiol i li ha exigit que aporti proves de la seva afirmació.