Homs proposa celebrar el referèndum abans de l'estiu perquè l'"adversari" està "feble"

L'exdiputat del PDECat recalca que l'Estat espanyol "vol vèncer a base d'imposar, violentant la democràcia i l'Estat de dret"

jgblanco37929266 barcelona 04 04 2017   conferencia de francesc homs en el co170405103550

jgblanco37929266 barcelona 04 04 2017 conferencia de francesc homs en el co170405103550 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

Francesc Homs, exdiputat del PDECat inhabilitat per la consulta del 9-N, s'ha mostrat aquest dimecres partidari de celebrar el referèndum d'independència abans de l'estiu i no esperar a la data límit de setembre com van acordar Junts pel Sí i la CUP al Parlament. Segons ell, el debat sobiranista està "madur" i l'"adversari", en al·lusió al sistema polític espanyol, està "feble".

"Jo, personalment, el faria abans de l'estiu, però si és al setembre també em semblarà bé", ha afirmat Homs en una entrevista a Catalunya Ràdio. L'exconseller ha argumentat que és "millor fer-lo abans de l'estiu" perquè el debat "ja està molt madur" i en la "política espanyola estan més febles ara del que ho poden estar a la tardor", perquè "un dels grans partits -PSOE- està de mudances". "Has d'analitzar al teu adversari", ha afegit.

Homs ha ressaltat que "l'Estat espanyol, a falta de projecte, vol vèncer a base d'imposar, violentant la democràcia i l'Estat de dret".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha fet una crida a "girar full" de la "imposició" que el Govern fa a través de la llei. "Si -a Catalunya- quedem encolats en aquest debat legalista que apliquen -des de l'Executiu- a la seva conveniència i interpretant la llei com a únic espai possible, morim com a país", ha esgrimit.

Així mateix, ha denunciat que l'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba, i el president del Govern, Mariano Rajoy, venen a Catalunya a dir "us estimem", però les seves declaracions "no s'aguanten" si s'analitzen "els fets".