Rufián convida Rajoy a pujar a un tren de Rodalies i "potser es fa independentista"

El republicà diu al president que al poble català "no se'l compra ni amb mentides piadoses ni amb vidres de colors"

El cap de l'Executiu insisteix que ajuda Catalunya creant llocs de treball, mantenint els serveis públics i millorant el sistema de finançament

Rufián ha invitat a usar el servei de Rodalies al president del Govern, Mariano Rajoy. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha dit aquest dimecres a Mariano Rajoy, en la sessió de control al Govern, que al 80% del poble català "no se'l compra ni amb mentides piadoses ni amb vidres de colors". "Ens veiem a les urnes", ha manifestat. Un dia després que el Tribunal Constitucional paralitzés els pressupostos de la Generalitat per incloure partides destinades a sufragar el referèndum, Rufián ha preguntat al president si creu que el Govern satisfà adequadament les necessitats del poble de Catalunya.

Rajoy ha respost amb la seva tesi habitual que la seva intenció és ajudar creant ocupació, mantenint els serveis públics, continuant amb les inversions -malgrat que en el pressupost de l'Estat per al 2017 cauen les partides destinades a infraestructures a Catalunya- i millorant el sistema de finançament, debat al qual ha demanat a la Generalitat que se sumi.

Rufián, llavors, l'ha criticat per donar respostes "previsibles" però, almenys, ha manifestat, els seus defectes es "curen". Així, ha manifestat que "creure que l'ocupació va bé, es cura a la cua del atur; que satisfer el poble català és fer un corredor mediterrani que passa per Madrid, es cura llegint" o que "satisfer el poble català tirant-li al cap el Tribunal Constitucional, es cura deixant d'enviar militants a la seva presidència".

Notícies relacionades

Així mateix el republicà ha invitat Rajoy a agafar un tren de rodalies "qualsevol dia, a qualsevol hora, en qualsevol poble". "El convido jo, que soc català, no passa res, potser es fa independentista", l'ha advertit.

Davant aquests arguments, el cap de l'Executiu ha retret a Rufián que "confongui les seves necessitats amb les de tots" i ha insistit que crear ocupació o arreglar "el tema de Rodalies" importa a la gent.