El PP demana que el Parlament condemni l'ocupació de la seva seu

La iniciativa compta amb el suport del PSC i C's, mentre que JxSí i Sí que es Pot l'estan estudiant

Per ser aprovada al ple també necessitaria el suport de la CUP

L’organització juvenil de l’esquerra independentista, afí a la CUP, avisa que l’autodeterminació no es negocia. / ARRAN DEL POBLENOU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'endemà que Arran, organització juvenil de l'esquerra independentista afí a la CUP, ocupés la seu del PP a Barcelona, els populars han demanat que el Parlament faci una declaració de condemna. Així ho han traslladat aquest dimarts a la Junta de Portaveus.

"Tot és defensable sempre que no s'utilitzi la violència. Ahir es va utilitzar la violència. En política no tot s'hi val", ha sentenciat Esperanza García, després de la reunió dels portaveus. La diputada popular ha explicat que la iniciativa compta amb el suport del PSC i Ciutadans i que Catalunya Sí que es Pot i Junts pel Sí "s'ho estan pensant". García ha explicat que també n'hi han donat una còpia a la CUP "per cortesia", però que dubten que els cupaires hi donin suport, tenint en compte que "un exdiputat i una diputada hi estaven presents", en referència a David Fernàndez i Anna Gabriel.

Notícies relacionades

"Els que creuen que en democràcia no tot s'hi val li donaran el seu suport. Una ocupació d'una seu és intolerable políticament", ha afirmat. Perquè la declaració institucional sigui llegida al ple del Parlament es necessita que sigui recolzada per unanimitat de tots els partits, inclosa la CUP. Si s'aconseguís un acord de la majoria, s'aprovaria simplement a la Junta i seria publicada al 'Butlletí Oficial de la Generalitat'.

Mig centenar de joves van participar en l'acció, en què van enganxar cartells a l'entrada amb el lema 'L'organització és la clau de la victòria', van empaperar amb adhesius diverses parets de l'interior i van col·locar urnes de cartró per exigir un referèndum.