Podem, disposat a presentar una moció de censura a Múrcia

Iglesias avisa el PSOE que si es demora a prendre la iniciativa, el seu partit farà el pas per intentar treure Pedro Antonio Sánchez del poder

jgblanco37677306 madrid  15 03 2017  pablo iglesias  podemos  interviene desp170315104645

jgblanco37677306 madrid 15 03 2017 pablo iglesias podemos interviene desp170315104645 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
P. M. / MADRID

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat aquest divendres el PSOE que si es demora a presentar una moció de censura a Múrcia per mirar de desallotjar del poder Pedro Antonio Sánchezimputat pel 'cas Auditori', el seu partit "prendrà la iniciativa". El secretari general ha donat de termini als socialistes fins dilluns perquè facin el pas endavant, com a segona força al parlament de Múrcia.

Precisament aquest dia es compleix el termini que C's, com a soci d'investidura del president murcià, va donar a Sánchez per dimitir o convocar eleccions. Un ultimàtum que el baró conservador ha desatès, a l'espera que el jutge arxivi la causa o obri judici oral, cas en el qual ha garantit que sí que deixaria el Govern regional. 

Notícies relacionades

Ciutadans va reclamar dijous al PSOE o Podem que li prestin tres diputats per presentar una moció de censura "instrumental" que desemboqui en la convocatòria d'eleccions anticipades, donat que descarta formar un Executiu tripartit. Tant PSOE com el partit morat han rebutjat aquesta possibilitat. 

Iglesias ha considerat aquest divendres, en una entrevista a Onda Cero, que la pretensió del partit d'Albert Rivera és que el PP "guanyi temps". Per això ha convidat els socialistes a presentar la moció de censura ja o, si no, la seva formació política farà un pas al davant.