C's dona 19 dies al president de Múrcia perquè dimiteixi o convoqui eleccions

Ciutadans aclareix ara, després de reunir-se amb el PSOE, que "en cap cas" es planteja recolzar un govern tripartit amb Podem

Si el PP no fa marxa enrere, Rivera recolzarà una "moció de censura finalista" que cridi els murcians a les urnes

 

  / EFE / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
BELÉN PARDO / MÚRCIA / PATRICIA MARTÍN / MADRID

Ciutadans ha imposat aquest dimecres un nou ultimàtum al president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, imputat pel 'cas Auditori'. Després de retirar-li el seu suport pocs dies abans que anés a declarar davant el jutge, C's li ha donat 19 dies de termini, fins al 27 de març, perquè dimiteixi o convoqui eleccions. Si no accepta cap de les dues alternatives, el partit taronja recolzarà una moció de censura "finalista", segons ha explicat Albert Rivera, que "doni la paraula als murcians" perquè la seva formació no es planteja formar un "tripartit" amb el PSOE i Podem. 

"O candidat alternatiu o eleccions", ha amenaçat Rivera el PP, en una roda de premsa a Madrid. Mentrestant, el portaveu de Ciutadans a Múrcia, Miguel Sánchez, després de reunir-se gairebé tres hores amb cinc representants del partit taronja i cinc del PSOE, ha comunicat l'ultimàtum i ha ratificat que "en cap cas" recolzaran un govern de coalició amb els socialistes i la formació morada; una de les opcions que sí que consideraven aquestes dues formacions.  

Notícies relacionades

Ciutadans ha preferit per tant no endinsar-se per un camí ple de dificultats i incògnites, ja que el seu ideari xoca gairebé completament amb el de Podem, i que sigui el PP el que faci marxa enrere o bé que els murcians diguin a les urnes si segueixen confiant en Sánchez, tot i la seva imputació.  

Fonts del partit taronja s'han mostrat confiades que, abans d'anar a eleccions amb un candidat imputat, el PP reculi, però no ho té fàcil ja que Sánchez és l'únic aspirant a presidir el partit conservador en el congrés regional que se celebrarà a mitjans de març i els estatuts conservadors marquen que el seu líder és també cap de llista. També pot passar que, abans que es convoqui la cita electoral, Sánchez sigui desimputat i, llavors, el PP li doni via lliure per concórrer-hi.