El PSOE i Podem rebutgen la moció de censura de C's a Múrcia

Els dos partits refusen prestar diputats a la formació taronja per convocar unes eleccions anticipades

Dilluns expira el termini que C's va donar al president de Múrcia perquè dimiteixi per la seva imputació en el 'cas auditori'

El PSOE i Podem rebutgen la moció de censura de C's a Múrcia

MARCIAL GUILLEN

2
Es llegeix en minuts

Ciutadans ha fet aquest dijous un esforç 'in extremis' per forçar la dimissió de Pedro Antonio Sánchez, imputat pel 'cas Auditori', o pressionar el PSOE i Podem perquè recolzin una moció de censura «instrumental» que serveixi per desallotjar del poder el president murcià i convocar unes eleccions anticipades. El moviment del partit taronja respon al fet que dilluns que ve expira el termini que, com a soci d'investidura de Sánchez, va donar al baró conservador per fer un pas enrere i deixar l'Executiu regional en mans d'un company. Un pas enrere al qual el president regional, que defensa a capa i espasa la seva innocència, s'ha tornat a negar. 

En aquest context, el portaveu de C's a l'assemblea regional, Miguel Sánchez, ha anunciat la intenció del seu partit de demanar permís a la direcció nacional per presentar la moció i ha convidat tres diputats socialistes o de la formació morada a unir-se al seu grup per poder registrar-la.

Al mateix temps, ha rebutjat l'opció d'unir les seves forces a la resta per formar un Govern alternatiu al del PP sense abans passar per una convocatòria d'eleccions anticipades. Aquest és el desig de l'oposició. De fet, el PSOE ha elaborat un document amb 25 punts que integren les propostes electorals de les tres formacions amb la vista posada a aconseguir un Executiu d'un altre color.  

"La pilota és a la seva teulada", ha manifestat Sánchez en referència a la resta de grups. Si bé, tant el PSOE com Podem han rebutjat sumar-se a la moció taronja, després de mantenir converses amb el seu portaveu durant el desenvolupament del ple de l'assemblea regional.

EL PSOE DIU QUE PRESENTARÀ LA MOCIÓ

El portaveu del PSOE, Rafael González Tovar, ha assegurat que el seu partit "descarta" cedir els tres diputats i ha insistit que "el temps s'està acabant" i que és la segona força política a la regió, el PSOE, la que ha d'assumir les responsabilitats i presentar la moció.

Tovar ha descartat l'"ocurrència d'última hora de Ciutadans" i l'ha instat a "mullar-se" pel bé de Múrcia i a negociar amb ells el document amb 25 mesures.

"Estem en un sistema parlamentari en què les úniques clavegueres que s'usen són les legals", ha afirmat el socialista, que es nega a donar data perquè el seu grup registri la moció de censura a la Cambra.

PODEM DEMANA AL PSOE VALENTIA

Notícies relacionades

Per part de Podem, el seu portaveu, Óscar Urralburu, ha qualificat de "poc seriosa" la proposta de Ciutadans. El líder de la formació morada ha advertit, així mateix, al PSOE que "ha de ser valent", i a Ciutadans, que ha de deixar de realitzar "accions il·lògiques", en referència a anunciar el registre d'una moció de censura sense comptar amb els diputats necessaris.

"Fa molt temps que parlem i d'una vegada per sempre s'han de prendre decisions", ha dit el portaveu de Podem, al·ludint al document "base" que ha plantejat el PSOE per arribar a aquest acord.