Pedro Sánchez contraprograma Susana Díaz en la seva estrena

L'exlíder socialista confirma un acte a Burjassot a la mateixa hora que l'andalusa fa la seva primera aparició com a candidata a Madrid

jregue37722687 gra290  granada  18 03 2017   el exsecretario general del ps170320121351

jregue37722687 gra290 granada 18 03 2017 el exsecretario general del ps170320121351 / PEPE TORRES

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Pedro Sánchez no li ‘regalarà’ el diumenge a Susana Díaz. A la mateixa hora que la presidenta de la Junta d'Andalusia faci a Madrid el seu primer acte com a candidata a la secretaria general del PSOE, el madrileny té previst fer un multitudinari acte a la localitat valenciana de Burjassot. A les 11.30 està prevista que arrenqui la presentació de l'andalusa a Ifema i una hora després ho farà el seu rival al pavelló municipal d'aquest poble adjacent amb València.

L'exsecretari general socialista té aquí un dels seus principals feus i al novembre ja va triar Xirivella, un altre poble pròxim a la capital, com a escenari per a la seva reaparició, després de la seva forçada dimissió a principis d'octubre. Una de les raons és que al seu equip de confiança hi ha José Luis Ábalos, diputat nacional i secretari provincial del PSOE a València, on té una important capacitat de mobilització i compta amb el suport d'alguns alcaldes. 

Notícies relacionades

Dsprés de confirmar-se definitivament aquest diumenge passat la seva realització, aquest dilluns l'equip ‘valencià’ de Sánchez ultimava els detalls de l'acte i tenia prevista una visita al recinte que els acollirà. La idea del madrileny era tenir un acte a la pròpia ciutat de València però la previsió meteorològica avança que pot ploure, per això s'han decidit per aquest pavelló que està a penes a cinc minuts de la capital. Es tracta d'una instal·lació que pot albergar prop de dues mil persones, encara que hi ha pendent una conversa amb els tècnics municipals per definir quanta gent exactament podrà entrar. En funció d'això i de l'expectació que hi hagi decidiran si instal·len o no alguna pantalla a l'exterior.

Des de l'organització admeten que serà un matí interessant per al PSOE, encara que tenen clar que la polarització que existeix al partit fa que es dirigeixin a públics diferents. Ningú dels que aniran a Burjassot pensava agafar l'AVE a Madrid aquell dia i ningú dels que aniran a Ifema hauria anat a escoltar Sánchez.