ELS CASOS 'PALAU' I '3%'

La "confiança plena" d'Artur Mas i altres dirigents de CDC en Osàcar

La cúpula de Convergència sempre ha qualificat les actuacions de l'extresorer d'"irreprotxables"

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Daniel Osàcar és un exemple "d'actuació irreprotxable" per als convergents. Des que va ser imputat pel 'cas Palau' el 2011, els dirigents de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) sempre han defensat l'extresorer als mitjans de comunicació i a les seves declaracions davant el jutge. El 2011, va anar al Palau de Justícia escortat per l'exdirigent de CDC Oriol Pujol i el dirigent Jordi Turull per declarar com a imputat per la seva presumpta implicació en la suposada malversació de fons perpetrada a la seu de la fundació del Palau de la Música. L'últim a defensar-lo, el conseller de Presidència en funcions, Francesc Homs, ha posat aquest divendres "la mà al foc" per la innocència d'Osàcar. També l'exconseller de Presidència Francesc Homs va posar "la mà al foc" per la innocència d'Osàcar el 23 d'octubre del 2015, mentre que Artur Mas va defensar a finals del febrer passat que l'extresorer va tenir una conducta "irreprotxable" i "mai es posarà un euro a la butxaca".

Quan l'abril del 2011 va declarar davant el jutge com a imputat, els seus companys el van qualificar "d'amic i company". Aquell dia Osàcar va insistir davant el jutge que el seu paper en la política catalana ha sigut sempre el d'un "patriota" i "home honrat". Tampoc l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha escatimat elogis a Osàcar: "És una de les millors persones que he conegut", va afirmar en ple escàndol del Palau.

La família convergent va recolzar des del primer moment OsàcarQuan el fiscal va demanar set anys i mig de presó per a l'extresorer, el 2013, per tràfic d'influències i blanqueig de capitals, CDC va emetre un comunicat en què reiterava que "ni CDC ni la fundació CatDem ni cap persona amb relació orgànica amb el partit s'ha lucrat mai ni del Palau de la Música ni de les institucions que depenen d'ell", i defensaven l'actuació d'Osàcar al capdavant de les finances del partit. A la missiva, els convergents insistien en "l'absoluta innocència" de l'imputat i asseguraven que els fets que se li imputaven eren "falsos i no provats".

"PRESSIÓ PSICOLÒGICA" DE LA POLICIA

Notícies relacionades

El 23 d'octubre del 2015 Homs va tornar a defensar a capa i espasa Osàcar, per qui va posar "la mà al foc" en una entrevista a RAC-1. A més, el llavors conseller de la Presidència en funcions va acusar la Policia de recórrer a la "pressió psicològica" perquè els detinguts expliquin "coses que ells [la policia i la fiscalia] deuen estar esperant que expliquin i que no poden explicar perquè no són veritat".

La mateixa defensa a ultrança la va fer Artur Mas fa a penes unes setmanes al programa 'El Objetivo' de la Sexta. Preguntat per la periodista Ana Pastor, l'expresident de la Generalitat va assegurar: "En l'organització del nostre partit tota la responsabilitat de les finances dels ingressos del finançament i de la gestió es delegaven en una persona que era administrador únic del partit, i podia fer el que volgués, aquesta persona [...] La meva confiança és absoluta i total en aquestes persones [Andreu Viloca, investigat en el 'cas 3%', i Daniel Osàcar]. Em consta que són persones irreprotxables des del punt de vista personal. Jo em sento responsable que aquestes persones administressin el partit perquè sé que des del punt de vista personal són persones que mai es posaran un euro a la butxaca".