ABANS DE LES NOU

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs l'extresorer de CDC,Daniel Osácar, després de ser detingut

El magistrat només li retira el passaport després que s'acollís al seu dret a no declarar

Detenen lextresorer de CDC, Daniel Osàcar / FOTO: CARLOS MONTAÑÉS / VÍDEO: RICARD FADRIQUE / ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA / RAFA MORALES / TARRAGONA

El jutge del Vendrell Josep Bosch, que investiga el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha deixat en llibertat amb càrrecs aquest migdia l'extresorer del partit, Daniel Osácar, que ha sigut detingut per la Guàrdia Civil a les 8.28 del matí al seu domicili, al carrer d'Alacant de Barcelona. El magistrat només li ha retirat el passaport. Fonts judicials han confirmat que l'encausat s'ha acollit al seu dret a no declarar. L'advocat defensor d'Osácar, Xavier Melero, ha assegurat que no està d'acord amb la decisió del jutge.

Estava previst que Osácar fos detingut dimecres passat, el dia en què es va registrar la seu de CDC i van ser arrestats la resta dels sospitosos. No obstant, l'operació no es va produir pel delicat estat de salut de l'extresorer. Els agents han preferit detenir-lo aquest divendres i portar-lo directament al Vendrell perquè comparegués davant el jutge.

REGISTRE A CASA SEVA

Notícies relacionades

En l'anterior fase de l'operació Petrum, desenvolupada el 28 d'agost, la Guàrdia Civil ja va registrar el domicili de l'excomptable. Després de gairebé 10 hores de treballs, es va emportar una caixa i diverses bosses amb documents.

Osàcar va ser tresorer de CDC i administrador de CatDem, la fundació vinculada al partit, entre els anys 2005 i 2010. Segons la investigació del 'cas Palau', CatDem va rebre, entre 1999 i el 2008, 630.000 euros de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, que dirigia Fèlix Millet. Segons el jutge instructor, l'extresorer presumptament va mediar en el cobrament de comissions de Ferrovial a través de la institució cultural. Per això, la fiscalia demana set anys i mig de presó per a ell, a més de 20 milions d'euros.