Així ha justificat Millet que el Palau pagués els casaments de les seves filles

L'expresident de la institució musical ja va admetre el 2009 tibantors amb el seu consogre al publicar-se que li va cobrar per un enllaç que havia assumit l'entitat

rjulve399526 barcelona 28 6 2002  gente boda de clara millet   hija del p170222165353

rjulve399526 barcelona 28 6 2002 gente boda de clara millet hija del p170222165353 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

A l'anecdotari del 'cas Palau' ocupen un lloc privilegiat els casaments de les filles de Fèlix Millet que va pagar la institució musical, especialment la de la petita, Clara, ja que el consogre va pagar al llavors president de l'entitat 40.000 euros pensant que anaven a mitges. En la seva compareixença d'aquest dimecres, el saquejador confés ha tractat de justificar a preguntes del fiscal els motius d'aquella actuació i ha mantingut la tesi que va mantenir el 2010 davant el jutge d'instrucció, quan fins i tot va parlar de com s'ho havia pres el seu consogre.

Segons Millet, la raó per la qual es van celebrar els banquets nupcials de les seves filles no va ser altra que la de fer "publicitat" de l'edifici. "Recordo que els sogres de la meva filla Clara no volien fer el casament al Palau, però al Palau se'm va dir que seria bo per fer publicitat i que la gent sabés que allà s'hi feien casaments. El 80% de les persones que hi van assistir eren membres, patrons de l'Orfeó o empresaris, no familiars", s'ha justificat. Fins i tot s'ha vanat que després d'allò es van celebrar cinc o sis enllaços al Palau. La propaganda va funcionar, ha vingut a dir.

L'EXPLICACIÓ DE FA SET ANYS

Fa set anys, durant la instrucció, Millet ja va al·legar que els casaments de les seves dues filles al Palau de la Música van servir per promocionar l'auditori i "realçar" els canvis que estava experimentant l'edifici modernista. ¿Com? Doncs molt simple. Els enllaços van ser recollits pels mitjans de comunicació i a les llistes de convidats hi figurava el bo i millor de la societat catalana, des d'empresaris fins a polítics. D'acord amb la seva versió, era una manera de mostrar la remodelació de l'immoble. És a dir, al seu entendre actuava en benefici de la institució que dirigia, ja que era una manera de fer publicitat.

Els documents aportats al jutjat han desvelat que les despeses dels casaments de les dues filles de Millet, amb un cost pròxim als 200.000 euros, van anar a càrrec de la institució. L'enllaç de Clara Millet es va celebrar el juny del 2002 i va costar 80.000 euros (dels quals 40.000 els va pagar el consogre). Es va casar a l'església de Santa Maria del Mar i en la cerimònia hi va participar el Cor de Cambra del Palau. Després de les fotos, els convidats van anar a l'auditori. L'escenari i la platea es van transformar en un acolorit saló on Prats-Fatjó, empresa de càtering que treballava habitualment per al Palau, va servir el convit. Dos anys abans, l'edifici modernista ja havia acollit el banquet nupcial de la filla gran de Millet, Laia. Aquest va costar 129.000 euros.

LA REACCIÓ DEL CONSOGRE

Notícies relacionades

L'acusat també va revelar llavors que un dels seus consogres no volia que el casament se celebrés al Palau. Això sí, el pare del seu gendre va acabar pagant a Millet la meitat de la factura, quan les despeses van anar a càrrec de l'entitat, revelació que va crear tibantors familiars.

No et perdis cap notícia sobre el judici del 'cas Palau'