El rival més dur de Mas

L'expresident va haver d'esprémer-se davant un fiscal que el va fustigar com no ho havien fet els líders de l'oposició al Parlament

masulled

masulled

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

L'única sentència que avui arrossega en ferm Artur Mas és la que va dictar la CUP fa poc més d'un any, quan el va desposseir del títol de president de la Generalitat. En els últims dies, no obstant, membres del seu partit han lliscat que en el judici del 9-N ja hi ha un veredicte per endavant, la condemna, però l'excap del Govern català es va defensar aquest divendres amb dents i ungles contra aquesta premonició. Davant va tenir a un rival, el fiscal Emilio Sánchez Ulled, que va deixar en simples pessigolles qualsevol invectiva que durant cinc anys li van llançar al dirigent de CDC els líders de l'oposició al Parlament.

"Algú em deia que ens han posat davant el Messi de la fiscalia", piropejava al seu contrincant l'advocat de Joana Ortega, Rafael Entrena. "Ha fet un brillant relat, però no ha ficat cap gol", rematava. L'àrbitre, Jesús María Barrientos, i els liniers, Carlos Ramos i Eduardo Rodríguez, decidiran, però anem a l'inici del partit:

Sánchez Ulled, que els quatre dies anteriors havia usat el català occidental, va aclarir abans d'entrar en l'assumpte que s'expressaria en castellà perquè se l'entengués "aquí i en altres territoris". I i tant que se'l va entendre. Durant més de dues hores, sense llegir, sense entrebancar-se, sense beure ni un glop d'aigua, el fiscal va anar donant fuetades argumentals que van fer que Mas es regirés a la cadira. Fins a dues vegades va haver de cridar-li l'atenció Barrientos a l'expresident perquè no respongués fins que li toqués el seu al·legat final. "És que això no ho he dit jo", es defensava l'acusat.

FINAL DE CHAMPIONS

D'acord que el president de l'ANCJordi Sànchez, desconnectés per moments de les paraules d'Ulled per consultar el Twitter o el Whatsapp, però el que no s'entén és que un altre membre del públic s'adormís diverses vegades i fins i tot hagués de ser advertit per un mosso, perquè el nivell de la lluita era de final de Champions. Si Ulled va treure tota l'artilleria, les defenses de Mas, Ortega i Irene Rigau no es van quedar enrere i es van repartir les buits per on poder desfer l'informe final del representant del ministeri públic, tant des del punt de vista tècnic com des del polític.

Notícies relacionades

Fins i tot l'expresident va haver d'esprémer-se en els minuts finals. Va al·legar per exemple que el Govern del PP "desobeeix continuadament" el Constitucional i no li treuen targeta vermella, va defensar que el judici del 9-N només se celebra perquè aquell dia els sobiranistes van guanyar per golejada i va aprofitar la contesa per llançar missatges que semblaven un entrenament per preparar el retorn a la primera divisió de la política.

El mes que ve, no com a partit de tornada però sí en una altra 'competició' en què participa Convergència, el 'cas Millet', alguns tornaran a veure's les cares. L'advocat de Mas, Javier Melero, representarà CDC i el de Rigau, Jordi PinaJordi Montull. ¿Saben qui serà el fiscal? Un tal Emilio Sánchez Ulled.