EL POLS SOBIRANISTA

Junts pel Sí demana que Santamaría expliqui al Parlament com impedirà el referèndum

La Generalitat dona plena versemblança a les mesures coercitives que planeja l'Executiu central

zentauroepp37119456 valencia 31 1 2017  pol tica  soraya s enz de santamar a se 170202121520

zentauroepp37119456 valencia 31 1 2017 pol tica soraya s enz de santamar a se 170202121520 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí ha registrat aquest dijous al Parlament una sol·licitud de "compareixença immediata" de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, davant la comissió d'Afers Institucionals perquè expliqui si el Govern central preveu "impedir el referèndum per la força". L'Executiu del PP ha assegurat tenir-ho tot previst per respondre a la possible convocatòria d'un referèndum a Catalunya, que implicaria recórrer al Tribunal Constitucional i, si és necessari, adoptar mesures coercitives com impedir que s'obrin els col·legis on es col·loquessin les urnes per a aquesta consulta.

Notícies relacionades

En la seva petició, la coalició del Govern dona "màxima veracitat" a aquestes informacions, que considera "plans il·lícits i al marge de la llei" contra àmbits i instal·lacions que són "competència i titularitat de la Generalitat de Catalunya". Concretament, Junts pel Sí demana la compareixença "urgent" de la vicepresidenta per les "intencions de l'Estat" d'impedir el referèndum "per la força", "agafar el control" dels Mossos d'Esquadra o del departament d'Ensenyament, "precintar" escoles i col·legis electorals.

En la mateixa línia, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha exigit a RAC-1 explicacions al Govern sobre els seus "plans per precintar col·legis" electorals i "intervenir el sistema d'educació", i ha assegurat que es creu les "amenaces".