Sentència

Dos anys de presó per dir que les morts per violència masclista li semblen "poques"

El tribunal es declara "perplex i trasmudat" davant la seva explicació

Al seus tuits també anunciava explosius "per armar-la a Sol, i Al·là és gran"

24326169 59

24326169 59 / Andres Kudacki (AP)

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

¿Algú es pot creure que dir: «53 assassinades per violència de gènere masclista des de començament d’any, em semblen poques amb les putes que hi ha pel món», és per sensibilitzar contra aquests assassinats? És el que va intentar Berenguer Jordi Moya Hernández, de 21 anys, durant el judici que es va celebrar a l’Audiència Nacional. El tribunal el va condemnar a dos anys de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme i un altre d’incitació a l’odi.

La sentència, de la qual ha sigut ponent la magistrada Teresa Palacios, afirma que el tribunal es va quedar «perplex i trasmudat» quan va sentir l’explicació del jove. «Difícilment, per no dir impossible de sostenir, i menys fins i tot fer creure, que el text utilitzat per l’acusat en els missatges relatius a dones fos per cridar l’atenció sobre la violència a les mateixes, quan el que revelen és tot menys una preocupació, existent a la societat en totes les seves esferes, que comparteixi l’acusat», precisa el text.

Notícies relacionades

Moya Hernández, a través de dos comptes a Twitter en els quals comptava amb 2.000 seguidors, va ser jutjat per diversos tuits, en els quals deia, a més de la frase anterior: «I el 2015 finalitzarà amb 56 assassinats, no és una bona marca però s’ha fet el que s’ha pogut, a veure si el 2016 doblem aquesta xifra, gràcies», «Ja tinc els explosius preparats per muntar-la aquesta nit a Sol. Bon Any. Al·là és gran» i «Ara només falta un atemptat a Madrid, uns quants espanyols morts i un 2015 de puta de mare». 

Després de ser-li tancat el primer compte, a través del segon va seguir «denigrant el col·lectiu de dones» i incitant l’«ofensa i atac físic a aquestes».