Podem espera les candidatures per separat d'Iglesias i Errejón

Ahir a la nit es va desbloquejar la qüestió tècnica que garanteix que les votacions puguin començar dissabte

Aquest dimecres a mitjanit expira el termini per presentar les llistes a Vistalegre II

undefined37128216 madrid 01 02 2017  pol tica   sesion de control al gobierno 170201190618

undefined37128216 madrid 01 02 2017 pol tica sesion de control al gobierno 170201190618 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Compte enrere a Podem. Aquest dimecres s'espera que Pablo Iglesias i Íñigo Errejón confirmin el que ja sembla inevitable: que concorren per separat a la seva segona assemblea estatal, Vistalegre II. El termini per registrar les seves llistes expira aquesta mitjanit i, després de la bronca entre tots dos al Congrés, Congrésningú confia que hi hagi cap més possibilitat que la de presentar candidatures alternatives que s'enfrontaran en el conclave. L'únic dubte és com ho faran i si esperaran a última hora o ho comunicaran ja durant la jornada.

Notícies relacionades

Mentrestant, ahir a la nit es va arribar a un acord de mínims en qüestions tècniques que bloquejaven, fins i tot, que es pogués començar a votar, com estava previst, aquest dissabte. Finalment, pablistes, errejonistes i anticapitalistes van arribar a una entesa sobre les dues qüestions que posaven feien perillar la celebració de l'assemblea estatal: el sistema de votació i el procés d'elecció de la Comissió de Garanties. 

L'ordre i la disposició de les pantalles perquè els inscrits puguin votar va ser el gran escull, ja que les parts s'acusaven mútuament de buscar una manera que els afavorís. Això va incendiar els ànims al partit. Finalment, els simpatitzants elegiran primer els documents (polític, organitzatiu, ètic i igualtat), després el Comitè Ciutadà Estatal, la secretaria General i la Comissió de Garanties. Aquesta última, que és l'òrgan que vetlla per la justícia interna a Podem, s'elegirà finalment també a Vistalegre II i dependrà del document organitzatiu que resulti guanyador del conclave.