JUDICI PELS ALTERCATS A LA PROCLAMACIÓ DE FELIP VI

Verstrynge: "Quan el poder no pot justificar la Monarquia, usa la repressió"

El politòleg nega haver agredit un policia durant la concentració del 2014: "No em vaig moure. Van ser ells"

L'exsecretari d'Aliança Popular s'enfronta a tres anys i mig de presó per atemptat contra l'autoritat i lesions

img 7279

img 7279 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

L’exsecretari general d’Aliança Popular Jorge Verstrynge creu que l’Estat respon amb la «repressió» a qui critica la Corona. A això va atribuir ahir el judici al qual se sotmet per presumpta agressió a un policia en una concentració a favor de la república a la Puerta del Sol de Madrid el dia de la proclamació de Felip VI, el juny del 2014. «Quan el poder no pot justificar coses com la Monarquia, usa la repressió», va dir a la premsa.

El politòleg va comparèixer, juntament amb dos investigats més, al Jutjat Penal número 13 de Madrid, acusat d’atemptat a l’autoritat i lesions, delictes que ha negat haver comès. És més, segons el seu testimoni, els agents van anar per ell. «No vaig envestir cap policia. No em vaig moure. Van ser ells, o perquè hi havia enrenou o perquè era jo. Després la meva dona va caure a terra amb policies a sobre», va relatar en relació amb els incidents durant la mobilització convocada per la Coordinadora 25-S.

La fiscal sí que va considerar acreditat que l’expolític va clavar una empenta a l’agent, que va acabar amb un esquinç a la mà, i per això va elevar a definitiva la petició de pena de tres anys i mig de presó. Per a Iván Torrico demana dos anys de presó i multa de 720 euros, i per a Manuel Prada,  vuit mesos de presó i 450 euros multa.

    

«EL MÓN AL REVÉS»

Notícies relacionades

La defensa del politòleg va apuntar a un «abús de poder», i va considerar que el judici de Verstrynge és «el món al revés». «Els agents estaven fent una acció que podria ser delictiva», va assenyalar.

Sobre la possibilitat d’anar a la presó, l’exsecretari general d’AP va preferir treure ferro a la petició del ministeri públic: «No tinc problema, tinc un munt de llibres per llegir».