Antonio Baños critica a Anna Gabriel les seves paraules: "S'ha de venir plorat de casa"

Càrrecs electes de la CUP carreguen contra el seu cap de cartell el 27-S

Simpatitzants de l'esquerra anticapitalista comparen l'exdiputat amb Luís Figo

1
Es llegeix en minuts

Les paraules d'Anna Gabriel sobre els presumptes intents de Junts pel Sí d'“eliminar la CUP", segons va explicar la diputada dilluns en el programa @la_tuerka a preguntes del mateix Pablo Iglesias, ha obert un cisma en l'espai de l'esquerra independentista catalana. Antonio Baños, el que va ser cap de llista dels anticapitalistes el 27-S, i que va dimitir després del ‘no’ rotund de l'assemblea de la CUP a investir Artur Mas, ha afirmat aquest dimarts a RAC-1 (on exerceix de tertulià) que “s'ha de venir plorat de casa”.

Segons Baños “en l'esquerra independentista hi ha hagut gent torturada, conduïda emmanillada davant l'Audiència Nacional, a la presó. La política és així, hi ha filtracions, ganivetades i cops baixos”. Amb tot, l'exdiputat ha admès que dins de Junts pel Sí “hi ha sectors que desitgen que això no surti bé”, entenent per ‘això’ l'aliança entre la coalició i la CUP per tirar endavant el procés. “Però d'aquí a dir a la brava” el que ha dit Anna Gabriel “i pensar que una persona com Lluís Llach es vol carregar la CUP…”

Les paraules de Baños han trobat ressò i respostes, evidentment, a Twitter. El regidor anticapitalista de Barcelona Josep Garganté ha escrit una lacònic “qui t'ha vist i qui et veu” il·lustrat amb les paraules mitingueres de Baños en què assenyalava que “mai, mai, mai” s'investiria Artur Mas.

Notícies relacionades

El regidor de Vic Joan Coma, que va ser detingut i conduït davant l'Audiència Nacional l'última setmana de desembre, s'ha permès, fins i tot, una espècie d'esmena ideològica al mateix Baños. Coma critica en un tuit que l'exdiputat identifiqui el plor amb la debilitat.

Més enllà dels càrrecs electes, els simpatitzants de la CUP han carregat durament contra Baños amb muntatges en què, per exemple, se'l comparava amb l'exfutbolista del Barça Luís Figo, la personificació, per a l'imaginari blaugrana, de la traïció, després de passar al Reial Madrid.