La Generalitat no fa cas de les crítiques d'Anna Gabriel

L'Executiu confia que la CUP avalarà els comptes de totes les conselleries

Càrrecs cupaires surten en defensa de la diputada després de retreure-li Baños les seves paraules

 

  / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / XABIER BARRENA / BARCELONA

Sense immutar-se. La Generalitat continua confiant en el suport de la CUP als pressupostos a les votacions per conselleries i en el posicionament final, malgrat les dures crítiques de la portaveu cupaire que abans-d’ahir va acusar  Junts pel Sí d’intentar «destrossar» els cupaires. Mentre l’Executiu de Puigdemont va optar per no alimentar la polèmica, l’excandidat de la CUP Antonio Baños sí que va respondre a Gabriel recomanant que en política se surt «plorat» de casa.

Després de les dures paraules de Gabriel en una entrevista amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, al programa La Tuerka i després d’alguns avisos dels sectors més radicals de la CUP sobre la necessitat d’introduir esmenes als pressupostos del Govern català, la resposta de la portaveu del Govern ha sigut no alimentar la polèmica. «No ens sentim gens interpel·lats, la nostra voluntat és sempre en positiu, tenim molta feina en el dia a dia, i en l’aprovació dels pressupostos», s’ha limitat a respondre Munté, que assegura que el Govern no preveu que la CUP derroti el Govern en la votació dels pressupostos de cada conselleria que tindrà lloc la setmana que ve.

BALANÇ DE PUIGDEMONT EN UN TUIT

Per si de cas, la portaveu va recordar als cupaires el que ha dit Puigdemont en més d’una ocasió: sense pressupostos no hi ha referèndum sinó eleccions. Munté fins i tot restava importància a les desenes de votacions perdudes per Junts pel Sí el primer any de legislatura. Per cert, que el dia del primer aniversari del Govern el president Puigdemont no va comparèixer davant els mitjans de comunicació. Es va limitar a escriure un tuit reafirmant el seu compromís amb l’agenda sobiranista. «A fons i fins al final». 140 caràcters per resumir un any de Govern.

Notícies relacionades

Respecte de les dures declaracions de Gabriel, mentre que el Govern optava pel silenci, a la CUP es va obrir una batalla interna. L’excap de llista cupaire Antonio Baños criticava la seva excompanya d’escó, afirmant –en una tertúlia de RAC-1– que no es pot generalitzar respecte de la formació de Junts pel Sí i que en política s’ha de «plorar» abans «de sortir de casa». Baños recorda que a Junts pel Sí conviuen diputats de perfil més progressista.

Immediatament després d’aquesta intervenció de Baños van saltar diverses veus crítiques de la CUP en contra seu. El regidor anticapitalista de Barcelona Josep Garganté va escriure una lacònic «qui t’ha vist i qui et veu» il·lustrat amb les paraules mitingueres de Baños en què assenyalava que «mai, mai, mai» ajudaria a investir Artur Mas. El regidor de Vic Joan Coma, que va ser detingut i conduït davant l’Audiència Nacional l’última setmana de desembre, va criticar a Baños que identifiqués plor amb debilitat. També a través de Twitter.