Pradas considera Díaz la dirigent "més capacitada" per liderar el PSOE

El diputat demana que del congrés en surti un partit "unit, compacte i disciplinat"

Defensa que s'expulsin els militants que han obert la seu 'pirata' de Ferraz

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El diputat del PSOE per Sevilla i president de la Comissió d'Hisenda al Congrés, Antonio Pradas, considera que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, és la persona "més capacitada" per encapçalar el nou projecte socialista. "Ho està demostrant a Andalusia", ha afegit Pradas en una entrevista a RNE.

A 10 dies del comitè federal que ha d'establir el calendari per al semestre vinent, que s'acabarà amb un congrés per elegir el pròxim secretari general, Pradas ha començat a fer campanya sense embuts per la dirigent andalusa. Díaz encara no ha fet públic si farà un pas endavant per liderar el PSOE, com tampoc ho ha fet l'exlíder Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Pradas ha comentat que tant si hi ha un candidat a les primàries com si són uns quants, l'important és que del congrés federal en surti un partit "unit, compacte i disciplinat". "Per això hi ha d'haver un bloc que defensi per unanimitat les propostes que defensem des del Congrés", ha comentat als micròfons de RNE.

Respecte a l'oficina que aquest dimarts la plataforma Recupera PSOE va obrir al carrer Ferraz de Madrid per promoure l'afiliació de militants, el diputat ha defensat que la gestora investigui el cas i expulsi els implicats per fer ús "totalment irregular dels símbols del partit". "A cap socialista amb una mínima cultura de partit, pertanyi a la sensibilitat a què pertanyi, se li acudeix obrir una seu sense autorització del partit. S'han d'exigir responsabilitats als que en siguin els responsables i les seves intencions", ha assegurat.