Càrrecs socialistes afins a Sánchez es reuneixen per donar-li suport com a candidat

Al conclave assisteixen una trentena de membres del partit, entre ells quatre dels diputats díscols que van votar 'no' a Rajoy

Cimera dels crítics amb la gestora del PSOE per definir una estratègia. / VÍDEO ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Al voltant d'una trentena de càrrecs públics i orgànics del PSOE afins a l'exsecretari general Pedro Sánchez es reuniran aquest dimarts a Madrid per mostrar-li el seu suport i intentar que presenti la seva candidatura a les primàries. Sánchez, que no assistirà al conclave i que no és a Madrid, no ha aclarit encara els dubtes sobre si intentarà recuperar el lideratge del partit, encara que en les últimes setmanes ha anat perdent suports, com el del que va ser el seu secretari d'organització, César Luena. Mentrestant, la secretària general dels socialistes bascos, Idoia Mendia, està "a l'expectativa", segons algunes fonts.

A l'anomenada 'cimera sanchista' hi assistiran almenys quatre dels diputats díscols que van votar en contra de la investidura de Rajoy: el basc Odón Elorza, la balear Sofía Hernanz, la gallega Rocío de Frutos i el també secretari general del PSPV-PSOE de València, José Luis Ábalos.

La independent Margarita Robles ha confirmat a Efe que ni ella ni Zaida Cantera participaran en el conclave perquè és un "acte de partit, no és un acte obert" i elles no són militants, mentre que l'aragonesa Susana Sumelzo tampoc hi anirà per motius personals, si bé totes tres han subratllat que donaran el seu "suport a Pedro si es presenta".

Del PSOE andalús hi asistiran l'alcalde de Dos Hermanas, Francisco Toscano, i el de Jun, José Antonio Rodríguez, i també hi haurà el de Calasparra (Múrcia), José Velez.

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez, ha mostrat el seu "respecte" per la reunió i ha evitat fer-ne una valoració. En canvi, la presidenta del PSOE andalús, Micaela Navarro, ha considerat que "no ajuda" el partit. En resposta a Navarro ha sortit De Frutos, que ha negat que la trobada sanchista "danyi al partit sota cap concepte" i ha considerat que l'exsecretari general és l'únic que pot reprendre el rumb del partit. "Els militants és el que volen", ha dit.

REUNIÓ A PORTA TANCADA

Notícies relacionades

En la reunió, que se celebrarà a porta tancada, els sanchistes parlaran de les possibilitats que té Pedro Sánchez si es presenta i de qui podria encapçalar una "tercera via".

"Patxi López descobrirà avui que no té suport per ser candidat", ha explicat a Efe un dels assistents contraris a la tercera via que sospesen els exsanchistes per impedir que l'andalusa Susana Díaz aconsegueixi les regnes del partit. "Avui és un dia determinant; l'estratègia que es decideixi ho canvia tot, perquè si Pedro es despenja, Susana es pot avançar", apunta un dels alcaldes que treballa pel retorn de Sánchez.