Podem tancarà les inscripcions per votar dimecres a mitjanit

Iglesias i Errejón tenen fins a final de gener per intentar arribar a un acord abans del seu congrés

Vistalegre II se celebrarà del 10 al 12 de febrer

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El cens de Podem es tanca aquest dimecres a mitjanit. Els simpatitzants que encara no estan inscrits però volen votar al congrés del partit tenen fins llavors per registrar-se, ja que després d'aquest termini, encara que les seves dades quedaran guardades, ja no tindran dret a participar en aquesta elecció. 

El partit ha fet públiques les dates de la seva assemblea ciutadana, que se celebrarà presencialment al pavelló de Vistalegre (Madrid) del 10 al 12 de febrer. No obstant, les bases podran votar les candidatures abans que es faci el debat, del 4 a l'11 de febrer, i l'endemà serà proclamat el guanyador. 

Els possibles acords entre les tres famílies del partit continuen en l'aire. Pablo Iglesias i Íñigo Errejón tenen pendent una reunió, després de les festes, per mirar d'arribar a un acord que els permeti concórrer-hi junts. Si no concreten cap entesa, participarien en projectes diferents, encara que el secretari polític no vol disputar la secretaria general a Iglesias.

Des de l'entorn pablista es desafia Errejón a fer el pas, alhora que s'adverteix que sense el líder el projecte complet fracassaria, missatge que tracta d'emmarcar Vistalegre II més com un plebiscit sobre la figura d'Iglesias que sobre una anàlisi del projecte.

Notícies relacionades

Mentrestant, els anticapitalistes confirmen el que ja va avançar aquest diari: que presentaran una llista alternativa però no es tanquen a arribar a acords. 

Els dirigents tenen tot el mes de gener per intentar arribar a pactes. El 2 de febrer es publicaran les candidatures, amb les llistes i els documents (polítics, organitzatius, ètics i d'igualtat). El model de votació serà el defensat per Iglesias, que es va imposar en el referèndum intern del 22 de desembre per la mínima (2% dels vots) sobre el postulat per Errejón.