EL DILEMA DEL SOCIALISME

La gestora del PSOE vol decidir amb el PSC les seves aliances electorals

Mario Jiménez reivindica que els socialistes catalans són la seva "marca" a Catalunya

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de la gestora del PSOEMario Jiménez, ha assegurat aquest dilluns que el partit vol participar en les decisions del PSC sobre els pactes electorals en els comicis autonòmics i municipals a Catalunya. Jiménez ha argumentat que el partit català és la marca dels socialistes en aquesta comunitat i que aquesta és "una les decisions que hem de compartir". 

D'aquesta forma ha respost el portaveu de la gestora, en una entrevista a Europa Press, a la possibilitat d'una aliança electoral entre el PSC i el partit d'esquerres que prepara l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per concórrer en futurs comicis. Es tracta d'una possible aposta que els socialistes catalans van incloure a debat en el seu Congrés el mes de novembre passat.

Jiménez ha explicat que el PSC és "la marca" del PSOE a Catalunya en les eleccions municipals i autonòmiques, mentre que el PSOE ho és del PSC en les generals i europees. Així doncs, ha argumentat que al prendre una decisió en l'àmbit dels comicis autonòmics, el PSC "també està decidint pel PSOE". "I pel PSOE només pot decidir el PSOE", ha subratllat.

ACORD EN L'ÀMBIT POLÍTIC 

Al mateix temps, Jiménez ha defensat que és "essencial" que el PSOE i el PSC, en el marc de la comissió negociadora creada per abordar les relacions entre els socialistes, aconsegueixin un acord en els àmbits polític i electoral. "Som dues organitzacions independents i autònomes que s'han de trobar en l'àmbit polític i en l'electoral", ha reiterat.

Notícies relacionades

No obstant, creu que la relació orgànica i organitzativa entre tots dos és una qüestió merament "instrumental", perquè el que és transcendental segons els dos partits és trobar els "mecanismes" que els "garanteixin un millor funcionament" en aquests dos terrenys. També ha afirmat que tots els socialistes tenen "clar" que el camí és aconseguir l'"equilibri" entre les dues organitzacions, al mateix temps que ha advocat per "una relació harmònica i simètrica" entre elles.

Per una altra banda, el portaveu de la gestora no s'ha volgut pronunciar sobre si els militants del PSC han de votar o no en les primàries per elegir el líder del PSOE. "Això és el que hem de delimitar. Quins són els procediments participatius i com s'articulen perquè hi hagi una relació equilibrada", ha comentat respecte a aquesta qüestió.