Joan Coma assegura que els guàrdies civils que el van traslladar a Madrid veuen amb bons ulls el referèndum

Considera que la seva detenció és un "clar símptoma del caràcter antidemocràtic de l'Estat espanyol"

zentauroepp36714376 madrid  28 12 2016  politica  el concejal de la cup de vic  161229092932

zentauroepp36714376 madrid 28 12 2016 politica el concejal de la cup de vic 161229092932 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El regidor de la CUP a Vic Joan Coma ha explicat aquest dijous que els agents de la Guàrdia Civil que el van traslladar dimarts, després de ser detingut, a Madrid veuen amb bons ulls que Catalunya celebri un referèndum d'autodeterminació, i ha contraposat aquesta actitud amb la de l'Estat espanyol, que s'oposa a la consulta i ha posat en marxa la maquinària judicial per impedir qualsevol iniciativa que avanci cap a aquesta direcció. Coma va ser arrestat per ser portat a declarar davant el jutge després de negar-se a fer-ho 'motu proprio' el 24 d'octubre.

En una entrevista a RAC-1, Coma també ha assegurat que no va pactar amb els Mossos la seva detenció davant l'Ajuntament de Vic i que els guàrdies civils el van pujar emmanillat al vehicle, però que "al cap d'uns quilòmetres" li van treure les manilles.

Notícies relacionades

Sobre la declaració, el regidor anticapitalista ha manifestat que es va quedar estupefacte davant les preguntes del magistrat relacionades amb la metàfora que va fer a l'ajuntament, quan va dir que "per fer una truita s'han de trencar els ous". Coma considera que la intenció del jutge era que "argumentés a favor de la violència".

Segons la seva opinió, la seva situació és un "clar símptoma del caràcter antidemocràtic de l'Estat actual" i ha reiterat la intenció de seguir "amb la desobediència per seguir despullant l'Estat".