ENTREVISTA A L'EMISSORA EQUINOX

Puigdemont, sobre el referèndum: "Amb la meitat més un dels vots n'hi ha prou per declarar la independència"

El president de la Generalitat considera que la participació no serà essencial perquè hi haurà boicot

Afirma que si guanya el 'sí' en la consulta, la secessió es proclamarà abans d'unes noves eleccions

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assenyalat aquest dijous que per declarar la independència n'hi ha prou que en el referèndum diguin 'sí' el 50% més un dels participants en la votació. En una entrevista al Palau de la Generalitat de l'emissora francesa Equinox, amb seu a Barcelona, i preguntat sobre el percentatge de 'sí' necessaris per proclamar la secessió, el president català ha contestat que "en qualsevol cas en el món" n'hi ha prou amb "la meitat més un" per guanyar una votació i que llavors seria el seu "deure" declarar la independència.

Sobre l'índex de participació en el referèndum, el cap del Govern ha afirmat que no serà essencial, ja que hi haurà boicot. A més, ha subratllat: "Si el 'sí' guanya el referèndum, la independència unilateral serà declarada abans que l'organització de noves eleccions",

Notícies relacionades

Puigdemont ha assegurat que el referèndum que prepara per al setembre del 2017 serà molt diferent del 9-N, ja que "la situació ha canviat radicalment" i que aquest tindrà lloc amb o l'acord de l'Executiu central o sense. "Contràriament a Artur Mas", ha dit, "jo tinc una majoria independentista al Parlament". 

També s'ha referit als seus socis anticapitalistes, marcant distàncies, a l'afirmar que "la CUP no fa la política econòmica de Catalunya, ja que només té 10 diputats".