El Govern català se solidaritza amb el regidor de la CUP detingut

Munté carrega contra el "vergonyant calendari judicial" del Govern espanyol

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, durant la roda de premsa.

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, durant la roda de premsa. / ACN / PATRICIA MATEOS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern català s'ha solidaritzat amb Joan Coma, el regidor de la CUP a Vic detingut aquest dimarts i al qual el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno investiga per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. 

"El Govern espanyol s'ha obstinat en la judicialització constant del debat polític -ha sentenciat Neus Munté, portaveu del Govern-. S'acaba el 2016 com va començar i ens prepara un vergonyant calendari judicial per al 2017. Que cadascú es pot expressar amb màxima llibertat. Compartim amb Joan Coma, amb els encausats pel 9-N, amb altres càrrecs electorals perseguits i amb la presidenta del Parlament tota la solidaritat i suport amb tots ells". Després de la reunió del Consell Executiu del Govern, el seu portaveu ha posat com a exemple d'aquesta judicialització les sentències de divendres passat, hores abans de la cimera sobre el referèndum. "Eren per tapar la cimera del Pacte Nacional pel Referèndum", ha sentenciat.

Notícies relacionades

El fet que els Mossos hagin tornat a exercir de policia judicial no té perquè enterbolir les negociacions sobre els pressupostos amb la CUP. De fet, la formació anticapitalista s'ha mostrat menys bel·ligerant amb la policia catalana, evitant demanar la dimissió del conseller Jordi Jané com va passar després de les detencions dels cinc acusats de cremar fotos del Rei.

APOSTA "INEQUÍVOCA" PEL REFERÈNDUM

El Govern, com ja havien deixat caure alguns dels seus membres després de la cimera, no ha abandonat ni de bon tros l'opció del referèndum unilateral. "No ens apartem de referèndum o referèndum, democràcia o democràcia (...).  Hi ha una voluntat sincera d'intentar un referèndum acordat però inequívoca de compromís d'un referèndum abans de la segona quinzena del mes de setembre. Ens dotarem d'un marc temporal per no fer perdre el temps, ni que ens els facin perdre".