L'alcaldessa de Berga adverteix que "hi haurà hòsties" en el procés cap a la independència

En una entrevista prèvia a la detenció de Joan Coma, Montse Venturós afirma que "s'ha de concienciar les persones" que el procés "tindrà repercussions en les seves vides"

jrico36272104 barcelona 13 11 2016 politica  acto soberanista o independen161227132349

jrico36272104 barcelona 13 11 2016 politica acto soberanista o independen161227132349 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BergaMontse Venturós, va augurar ahir que en el conflicte entre Catalunya i Espanya "hi haurà hòsties que pariran terror" i va demanar "que la gent es prepari".

Venturós deixa clar que "el que està passant són els primers embats que tindrem amb l'Estat espanyol". "Que la gent es prepari perquè aquí hi haurà unes hòsties que faran por. Quan es desperti el monstre no estarem parlant de si anem a declarar o no", va sentenciar l'alcaldessa de Berga, en una entrevista a 'Público', amb el regidor de VicJaume Coma, publicada hores abans de la seva detenció.

"És molt important conèixer i ser conscients que el procés d'independència no sortirà barat. No serà gratis. No serà llançar globus grocs al cel mentre cantem i aplaudim i això és una presa de consciència", considera Venturós.

En aquest sentit, lamenta que "anem molt tard a l'hora de conscienciar les persones que això tindrà repercussions en les seves vides". A la qual cosa Coma afegeix: "Quan vols un canvi per aconseguir alguna cosa has d'estar predisposat a assumir les conseqüències".

Notícies relacionades

En la mateixa entrevista Venturós també critica el desenvolupament del procés: "Per la manera en què s'està formalitzant el relat sembla que arribarà un dia que serem independents i s'ha acabat el rotllo. I ja decidirem després si som d'esquerres o de dretes. ¡No fem l'imbècil! Tots els passos que estem fent avui cap a la república catalana determinen el futur", sentencia Venturós.

Les declaracions es van produir abans de la detenció de Joan Coma aquest dimarts per negar-se a declarar el 24 d'octubre davant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El regidor ha sigut detingut pels Mossos d’Esquadra, que l'han entregat a la Guàrdia Civil, per ser traslladat a Madrid i posat a disposició judicial.