El Govern català manté "intacte" el compromís de posar les urnes malgrat la suspensió del TC

zentauroepp36630545 barcelona 15 12 2016 politica mut de la reuni n de puigdemon161215120151 / RICARD CUGAT

zentauroepp36630545 barcelona 15 12 2016 politica mut de la reuni n de puigdemon161215120151
{Puigdemont}

/

1
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

La consellera de Presidència i portaveu del GovernNeus Munté, ha assegurat aquest dijous que el compromís del Govern de posar les urnes es manté "intacte". Segons Munté, la culminació del procés arribarà amb el referèndum, encara que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès la resolució del Parlament que iniciava el compte enrere de la consulta independentista, aprovada amb els vots de Junts pel Sí i la CUP.

A més, la consellera ha recordat que la resolució que van acordar Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot no ha sigut suspesa pel tribunal. Aquesta, no obstant, preveu un referèndum pactat. En aquest sentit, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha insistit que aquesta resolució "no està impugnada i que també busca poder fer un referèndum" encara que caldrà pactar-lo "amb voluntat de diàleg, buscant l'empara internacional", ha explicat en una entrevista a TV-3.

Munté ha garantit així mateix que la cimera sobre el referèndum prevista per al 23 de desembre se celebrarà tal com estava previst i ha considerat "impensable" que es pugui impedir una reunió per parlar d'aquesta qüestió. En declaracions a Catalunya Ràdio, la portaveu del Govern no ha volgut desvelar l'ordre del dia del Pacte Nacional pel Dret a Decidir al·legant que encara no està tancat. 

LA INDEPENDÈNCIA, IMMEDIATAMENT

Notícies relacionades

D'altra banda, el portaveu parlamentari del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha anat més enllà en una entrevista a Onda Cero i ha assegurat que si guanya el 'sí' al referèndum proclamaran la independència immediatament.

Homs va desencadenar ahir la polèmica al conèixer la decisió del TC i preguntar-se si el Govern "enviaria els tancs" per impedir les urnes. En aquest sentit, el portaveu del PDECat ha reiterat que estan estudiant la capacitat de l'Estat central per actuar: "Inhabilitar 650 alcaldes de Catalunya seria un escàndol a nivell europeu, i l'Estat no s'hi atreveix". I ha respost de nou: "¿Enviaran uns perdonavides? ¿O els tancs?".