L'exportaveu de Ciutadans a Huelva atribueix el seu cessament "il·legal" al seu embaràs

María Martín, destituïda en l'últim ple, denunciarà la setmana que ve el president del grup i un altre regidor del seu partit

concejales01r

concejales01r

2
Es llegeix en minuts

Després de la demanda de l'excap de premsa de Ciutadans, Imma Lucas, per ser relegada i humiliada pel partit després del seu permís maternal, ha sortit a la llum el cas de l'exportaveu del grup municipal de C's a l'Ajuntament de Huelva, que també atribueix al seu embaràs el seu cessament com a portaveu, materialitzat en l'últim ple municipal.

Segons ha relatat aquest dimecres María Martín a l'agència Europa Press, tant el president del grup, Ruperto Gallardo, com el regidor que la substitueix com a portaveu des de l'últim ple, Enrique Figueroa, "han aprofitat" la seva baixa mèdica a causa de l'embaràs per portar a terme aquesta maniobra "il·legal". "Ningú m'ha informat dels motius i el que sé ho he sabut per la premsa", ha manifestat. Martín ha anunciat que denunciarà tots dos la setmana que ve als jutjats.

L'exportaveu ha explicat que a principis de juliol va comunicar al seu partit que estava embarassada i va presentar la baixa mèdica a mitjans del mes de setembre. No obstant, assegura Martín que va faltar a una junta al juliol i Ruperto Gallardo "va afegir, sense consultar, al ple el canvi de portaveu".

Dilluns passat, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que la decisió de substituir-la "no té res a veure" amb el fet que estigui embarassada de set mesos, així com que "no té res a veure la seva situació personal amb la capacitat de treball dels regidors en aquest ajuntament".

Martín ha admès que el partit sí que la va informar en una reunió al Parlament que "Gallardo i Figueroa havien demanat el canvi" i ha assegurat que ella va elevar queixes a la formació taronja quan va veure que "Enrique Figueroa començava a intervenir en els plens" i ella no. De la mateixa manera, ha subratllat que va assistir a una altra reunió a la seu de Ciutadans a Huelva on Figueroa "va amenaçar de passar-se a independent si no era portaveu". A més, segons 'eldiario.es', Gallardo va començar a dir a l'estiu que l'embaràs de la llavors portaveu li impedia fer correctament la seva feina.

"REESTRUCTURACIÓ INTERNA"

Notícies relacionades

Per la seva part, des de la formació taronja a Huelva asseguren que "el canvi de portaveu va ser proposat per la resta de regidors del grup, a causa d'una reestructuració de la seva organització interna absolutament desvinculada de la seva situació personal".

De fet, remarquen que, a instàncies de la mateixa Martín, l'ajuntament va considerar que "aquest canvi estava totalment d'acord amb la llei i el reglament municipal i ella continua com a regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Huelva". A més, insisteixen que "la prova més evident que el seu embaràs no té res a que veure és que aquest canvi es va començar a plantejar abans que estigués embarassada".